sobota 19. ledna 2019

soud chram zakon

Byl ovlivňován (prezidentem)

Poslání ČT je čím dál tím zřejmější, tato údajně veřejněprávní instituce je zcela jasným aktérem politického boje v nejvulgárnějším slova smyslu, jedním z nepřátelských cílů, s kterým tato instituce vede nesmiřitelný boj, je prezident. Všechno je povoleno, podlosti a lži vítány. Prezident se měl dopustit zločinu ovlivňování justice v hovoru s Baxou, a pak dál jeho kancléř v nejasných náznacích sdělování prezidentského názoru soudcům.  Bouře ve sklenici vody českého parlamentarismu. Česká televize tomu věnuje večer a na další se můžeme těšit.
     ČT tlachání se zúčastnil místopředseda pražského soudu, diváka mimoděk napadne otázka, proč by právě tento absolvent právnické fakulty měl být mluvčím Spravedlnosti, neznamená to ovšem, že by nemohl soudit spravedlivě a být dobrým soudcem. Bývalá ministryně spravedlnosti stojí evidentně blízko rozumu, a to se na rozdíl od spravedlnosti dá poznat, televizní tlachy a pervert antiprezident sny s elegantním úsměvem a decentně odmítla.
       Nezavřeli oficínu, ale pokračovali v očerňování prezidenta. V zásobě mají týpky a la Farský, a tak se dá úderně zaplnit čas. Soudce rozhoduje na základě svého vědomí a svědomí a prací svého ducha plus intuicí a bůhví čeho dalšího, se snaží rozpoznat rezonanci spravedlnosti. Jestli se ho někdo v hospodě snaží přesvědčit o své pravdě, musí ji vyslechnou a odkázat ho na administrativně stanovený čas vynesení verdiktu. Své pravdy by asi neměl v hospodě (a ani v televizi) nikomu vyjevovat. O pravdě se neplká.
       Z jakého důvodu by nemohl právě prezident vyslovit svůj názor na soudem projednávanou záležitost? Prezident je prvním reprezentantem lidu, a jako takový má přímo povinnost vyslovit názor, Baxa už dál musí sledovat hlas své vnitřní morálky a držet se principů zákona. Prezident slouží občanovi něco jako maják lodím, rozjasňuje složitý prostor národní i nadnárodní politiky, včetně soudních případů, které jsou významné pro stát. Hrad byl v české optice vždy něčím výjimečným, nikdy tam  nepanovala slabost ducha, dnes, kdy jsme svědky totálního úpadku českého parlamentarismu, o to víc. 
      V televizní komedii se zaměnily dvě záležitosti, ovlivnitelnost soudců, ta je jasně daná kvalitami těchto lidí, pokud se dají ovlivnit, musí být trestně postižitelní nebo přijít o job, ne hrát nesmyslnou komedii, že je podezření na jejich ovlivňování. Jestli se Baxa cítil po hovoru s prezidentem ovlivněn,  měl odstoupit, nic jiného se nenabízí. I dnes jsme svědky projednávání některých případů korupčních zločinců a vidíme neoblomnost soudce, vidíme, že i v dnešní době zní objektivní hlas zákona, a soudce je jeho skromným vykonavatelem, a tím je velký.
        Na druhé straně, a to by mělo být stíhatelné, je ovlivňování a deformování zákona, účelové zákonodárství, matoucí, nelogické zákony, mizerné procesní postupy, které zastřou vyjevení práva, občan musí vědět a vidět, že právo je nestranné a je na straně spravedlivých. Co tomu brání, by mělo jít z cesty.
     Vloupání se nebo znectění (mizerné zákony) Chrámu zákona musí být trestné. Zákon, který vzešel z potřeby doby a lidu, jako něco zcela přirozeného a je nutný pro vládu spravedlnosti, musí být němý, tvrdý a neúprosný jako kámen (platilo v Římě). Televizní tlachy jsou zde zcela irelevantní. Nikdo nestojí zákonu blíž nebo dál, ani prezident, ani soudci, ani bezdomovec z hlaváku, ani uvaděč z ČT i když si to myslí. všichni jsme pod zákonem

Žádné komentáře:

Okomentovat