středa 27. ledna 2016

nemecko



Německo.  Ach, ach

  Spousta informací o nulovém informačním obsahu. Odulý pytel Gabriel (opozici nazývá pravicový pytel), jinak hlavní politruk socdemáků, se nehodlá v televizních debatách setkávat s politiky Alternativy pro Německo (AfD) a pomáhat jim k milionovému publiku.
  Ten narcismus - vypadá jako reklama na hamburgry a omílá dokola, že imigranti jsou požehnání, lidi od obrazovek utíkají když ho vidí. Jeho spolusoudružka z partaje  Malu Dreyer, ministerská předsedkyně a vůdkyně SPD v spolkové zemi Rheinland-Pfalz předem avízovala, že nepřijde do televizní debaty, pokud tam budou politici AfD. Zbytečné varování, její dobře zaplacení spolusoudruzi z televizních vrátnic je tam taky nehodlají pustit.  Ale překvapení, Julia Klöckner z CDU zradila basu a prohlásila, že se neúčastní tzv. elefant rundy debaty v televizi, pokud tam nebudou všichni. Doufá totiž, že voliči toto gesto ocení, jinak na ní není co cenit, servilně aplauduje Merkelové a Gabrielovi.
   A v  Porýní-Vestfálsku vzpoura proti socdemokratickým stranickým aparátčíkům. Stephan Duda předseda stranické organizace v Essenu, podle jména pochází ze severního hrdého národa (dost Poláků tam kdysi kopalo uhlí). Vyzval k demonstraci proti imigrantům: "Stačilo to. Sever je jich plný".  Sociálně demokratická ministerská předsedkyně této země Hannelore Kraft se lekla, zaskočilo jí dietní kuře v krku, ale přežila. Předseda lokální organizace SPD Duda jí doslovně ve Frankfurter Runschau vzkázal, že by občas mohla opustit kantýnu speciálního stravování a setkat se s normálními lidmi. Úporně ušlechtilá Hannelore  pilně twiterovala i mezi jídlem a dozvěděli jsme se, že "škodí to všemu, včetně SPD". Jenom odporní pomlouvači tvrdí, že Hannelore s Gabrielem by měli tentokrát v Karibiku zůstat místo obvyklého měsíce dva roky, pak by se SPD zvrávorala. Dovídáme se přímo od Dudy, že soudruzi z essenské organizace ho téměř všichni podporují a všichni litují, že Hannelore neopouští svůj düsseldorfský palác, ale všichni chtějí zůstat v SPD. Hannelore jim asi vzkázala přes svého mladého a půvabného sekretáře, že budou vyloučeni a v dělnické SPD zůstane jen ona se sekretářem.  Je pozoruhodné, že se na Dudu vrhla i jiná politickokorektní média, která by ho ještě minulý týden prezentovala jako nácka a fašistu. Časy se  mění a politickokorektní se stávají korektními.  Duda prozradil v Berliner Zeitung, že když sedl ke svému PC, lekl se. Za pár minut 93000 kliknutí na jeho Facebooku. Zahlcen souhlasnými maily z celé Evropy, citují ho noviny v Polsku, Itálii, Španělsku a Holandsku. Vida, "stačilo to", a jste slavní. Malá gesta s velkým nábojem. Stačila jedna zapomenutá chatrná branka v konstantinopolské hradbě, píše Stephan Zweig a Turci jsou v Evropě. Navždy?  
   A pak ta hrozná středa. Pro vůdkyni. Ale ustála to a z jejich sklerotických očí metaly blesky. Při slavnostním otevření jednoho institutu v Halle povstal během projevu Merkelové muž středního věku s transparentem nad hlavou a hlasem prozrazujícím strach muže, ale i překonání strachu: "Žádné experimenty, mám strach o budoucnost svých dětí. Očekával bych od vás větší zodpovědnost". A nic neprozrazující hlas Merkelové, snad jen cynismus, bez zaváhání: "Dostojím své zodpovědnosti a udělám vše pro dobrou budoucnost Německa". Muž povstává  a dobrovolně se vzdává stráži, která ho odvádí. Snad ho tentokrát nepopraví.  A potlesk, ne Merkelové, ale tomu muži. Středoškolskému profesorovi chemie.
  Amnesty International vstupuje do zorného pole médií, hlavně těch ušlechtilých. Tato neblaze proslulá organizace, která hlavního nepřítele lidstva vidí ve státu Izrael a neúnavně na něj útočí ze všech stran. Tentokrát zaútočili dobře placení čtveráci této  organizace  přímo na dánský parlament. Přidal se k nim komisař EU Nils Muiznieks. Dánové mají podle zákonného rozhodnutí ubohým imigrantům zabavit finance převyšující 1340 eur a mají se tak podílet na spolufinancování svých nákladů v Dánsku. Je to nelidské, říká šéf AI i komisař EU, chvějí se hrůzou z představy, že by se i oni mohli podílet na spolufinancování lidí, které pozvali.
   A rozkošný milionář Jakub (Augstein),  vyženěný syn zakladatele Spiegelu a dědic jeho vlastnického podílu. Má sloupec v časopise. Co sděluje, tento cenný hobby žurnalista. Strašní jsou politici, kteří míří napravo (strachem z voličů). Pravice se vždy chechtá. Mají slizké ksichty. Měl to zakladatel AfD Lucke a též Frauke Petry, stále se směje, zdá se Jakubovi. Též Björn Höcke se umí usmívat (toho nenávidí, vypadá i bez kosmetiky líp než Jakub po kosmetice a masáži). Höcke varuje před imigranty a směje se přitom. Těžko se zde odhaduje, co tím Jakub sleduje. Hvězdy nové pravice (asi z AfD) mají tváře jako nemyslící děti. Z jejích smějících se úst něco strašného proudí, až téměr poetický je Jakub.  Když Anděla Merkelová řekne "dnes nepřišlo moc lidí,  jen pár uprchlíků (jsou i takové dny)", smějí se tomu ti pravičáci svým ďábelským chechtotem.
   Wolfgang Schäuble jednou nazval AfD německou ostudou, srovnal je s republikány (zakládal je velmistr Luděk Pachman), kteří zmizeli z politické scény (Schäuble byl tehdy ministrem vnitra a ví co dělat s konkurenční politickou stranou). Snad též brzo zmizí, ale bohužel nyní to tak nevypadá, povzdychne si Jakub. Naštěstí nemáme volby do Bundestagu, skončili by už třetí.  Jak škodí demokratickému systému, televizní vystoupení jim moc pomáhají. Lžou jen když otevřou ústa. Jejich politickým principem je lež. Máme my,  demokraté s nimi diskutovat, táže se super demokrat milionář a tiskový monopolista Jakub?  A sám zná odpověď. Ne, to určitě ne. Jakub cítí sílu odhalit nositele antihumánní ideologie a odkrýt  pravicové krysaře. Jak jsou média zranitelná, pomohla k vzestupu AfD. Po přečtení něčeho podobného můžeme mít pocit, že se otevřely hroby a smrad Třetí říše mu zatemnil mozek. Na vzhledu se to nepozná,  opálený je dobře.
  Těch médií ve Spolkové republice s tak úžasným informačním nábojem!

Žádné komentáře:

Okomentovat