úterý 2. února 2016

filozof

aaaepochtimes.de/politik/deutschland/philosoph-sloterdijk-attackiert-merkel-in-fluechtlingskrise-a1302409
   Filozof Peter Sloterdijk napadl v měsíčníku pro politickou kulturu Cicero imigrační politiku Merkelové. A všichni ostatní, až na výjimky, útočí na filozofa v posedlém Německu. Filozofie tam už téměř  umřela.
 Velcí intelektuálové jako Reinhard Jirgl, Botho Strauß a Rüdiger Safranski kritizují Merkelovou, ale Sloterdijk má největší odvahu. Peter Sloterdijk je autor mnoha knih, dědic velkých německých jmen, excelující v metaforách,  i nepřátelé o něm mluví jako o největším a nejkreativnějším žijícím filozofovi.
  Německo čelí svému konci.  Německá vláda tím, že se vzdala suverenity nad státními hranicemi, vystavila Německo všanc zaplavení jinými civilizacemi. Rezignace na státní hranice pokračuje dnem i nocí. Nemůže to dobře skončit. Merkelová musí otočit kormidlo. Sémantickými triky zamaskuje nezbytný obrat. V Německu nikdo nezná pojem hranic. Hranice jsou jenom proto, aby se překračovaly, myslí si většina Němců. 
  Teritoriální imperativ se nakonec prosadí, není žádnou morální povinností sebezničení, říká filozof. Dlouhý  život a budoucnost prorokuje národním státům v Evropě - národní stát je jedinou funkční politickou strukturou.  Jako volné seskupení států má EU perspektivu. Filozof ostře kritizuje německá média. Lživé mediální divadlo v Německu nikdy nebylo tak silné od konce studené války. Ignorování reality a bezuzdné prosazování partajních zájmů. Žádná snaha o neutralitu.  Tisk je nejen podplacen, ale i lže - tisk, to jsou placené komentáře toho, co se žádá.

Žádné komentáře:

Okomentovat