čtvrtek 25. února 2016

hijab

aaaailfoglio.it/esteri/2016/02/25/canada-giornata-del-velo-i-dissidenti-dell-iran-contro-il-multiculti___1-v-138695-rubriche_c282

Den hijabu v Kanadě

   Shabnam Assadollahi v il Foglio: "Chomeini mě zavřel do vězení, protože jsem nechtěla chodit zahalená". Dnes slaví v Kanadě den zahalených žen. Trudeau je špatný premiér, ale co na tom záleží. Ekonomika jede a Trudeau má dobrý původ a vypadá dobře. V současné pseudodemokracii mediálních komedií je to rozhodující.
  V City Hall v Ottawě se slaví islámský šátek, iniciativa All Women Initiative.  Všechny ženské z All Women chtějí, aby si šátek vzaly všechny kanadské ženy, aby prý líp pochopily život islámské ženy. Justin Trudeau, když byl zvolen, se zastal práva islámských žen na hijab. Tento rádoby liberál narušil přirozený kanadský sekularismus.  Asi jde ve šlépějích svého otce, který multikulturalismus vymyslel.
  Shabnam Assadollahi, iránská disidentka, vede kampaň proti této podivné oslavě. "Měla jsem třináct let, když Chomeini přišel k moci. Během jednoho dne všechny ženy včetně školaček základních škol se musely zakrýt od hlavy až k patě. A v černém. Smíšené školy okamžitě zakázány. Ukradli mi dětství a dospívání". "V šestnácti mě zavřeli do vězení Evin, rok a půl  jsem byla vězněna. Celé noci nás budily nářky mučených žen při výsleších".
    Kanada jí poskytla politický azyl. Nemohu pochopit, jak se zde může slavit něco takového se státní (i město Ottawa se starostou se přidalo) podporou. Hijab je první krok k extrémní ideologii a k ponížení ženy. Ve vězení jsem trpěla já i jiné ženy právě proto, že jsme proti tomuto pokoření protestovaly. Assadollahi útočí na kanadské multikulturní pokrytectví. Proč neslaví kippu nebo krucifix?  Íránská disidentka zná spoustu rodin v Kanadě, kde jsou ženy  nuceny chodit zahaleny. Zná velmi přesně důvod a ten se svobodným rozhodnutím ženy nemá nic co do činění. Cituje Aqsu Parvez z Pakistánu, která se rozhodla chodit bez zahalení a byla rodinou uškrcena. Afghánec Mohammad Shafia spolu se svojí ženou a synem zabili tři dcery a druhou ženu, protože preferovaly západní styl života.  Kanadský "liberální tisk" to nazývá domácím násilím.
   Multikulturalismus přivodil na západě degradaci veřejného života. Ideologové známkují, co je dobré a co špatné. Multikulturalismus způsobil, že imigranti nemají vůbec chuť se integrovat do západní společnosti. Podle multikulti ideologů mají zůstat u svých "kulturních hodnot". Ale jaké kulturní hodnoty: kamenování homosexuálů a údajně nevěrných žen? Žena se chápe jako nesvéprávný tvor. V třiceti afrických a asijských státech je mutilace ženských orgánů běžnou praxí. Ženy a dívky jsou znásilňovány a mučeny. K tomu multikulti už nemají co dodat. Cítím se zrazena Trudeauem.
  Tvůrce vdechl člověku část sebe sama. Touhu po svobodě myšlení, slova a rovnosti před zákonem. Právo na individuální názor, a to musí být zachováno. "Tedy je jasné, proč se cítím zrazena", dodává   Shabnam Assadollahi.

Žádné komentáře:

Okomentovat