středa 17. února 2016

le monde

Hanebnost ušlechtilých (v le Mondu)

   Kamel Daoud, alžírský spisovatel a žurnalista velkého jména. Před týdnem francouzská cena nejlepšího žurnalisty roku. Finalista Goncourt. Spisovatel žijící v Oranu zanechává žurnalismu.
  Po kolektivním útoku, který v super politickokorektních novinách le Monde podepsalo 19 lidí, kteří se sami považují za elitu ve Francii a toto vnutili veřejnosti. Rétorikou absolventů politickokorektního kurzu boje proti evropským národům a která kromě přehršle banalit obsahuje ještě přehršle lží, napadli spisovatele.
   Kamel Daoud napsal, že po azylu těla by imigranti měli ještě dostat azyl duše, ta se musí změnit. A to vzbudilo v ušlechtilém intelektuálním davu přímo hrůzu. Má se jednat o kulturní a psychologický tlak a to prý je skandální. Proč? Prý se jedná o nepřípustnou civilizační misi a navíc to evokuje superioritu západních hodnot a koloniální paternalismus. Evokuje to deviaci v kultuře příchozích mas. Podmiňuje to jejich azyl něčím a to není přípustné. Spisovatel prý patří v Alžírsku k minoritní sekularizované populaci. Co je na tom špatného?   Kamel Daoud má být podle ušlechtilých francouzských kulturologů  anti-humanista.  A přehršle dalších nesmyslů a pomluv - to je totiž záruka, že to le Monde zveřejní. Možná si to neuvědomují, ale noviny nesou zodpovědnost za případné útoky na fyzickou integritu spisovatele, který žije v Alžírsku a má odvahu  otevírat a psát i o tabuizovaných problémech této společnosti.
  "Jsem unaven z těchto útoků. Poslední roky jsem se extrémně angažoval, ale útoky jsou tak silné. V Alžírsku mě pronásledují islamisté a nyní mě ve Francii obviňují z islamofobie, musím se vzdálit od žurnalismu", říká spisovatel. Podle spisovatele se nyní ve Francii nedají prezentovat odlišné názory od politické korektnosti. 
  Spisovatel byl dlouhé roky hlavním redaktorem deníku "Quotidien d’Oran", jeho kniha inspirovaná Camusovým Cizincem "Případ Meursault" se dostala mezi finalisty Goncourtovy ceny. Spisovatel přispívá   do New York Timesu aj. Po atentátech v Paříži ve své analýze, která prošla západním tiskem přímo obvinil Saúdskou Arábii a kritizoval úzké styky, které Francie udržuje s wahabitským režimem. Po kolínské silvestrovské noci se Daoud odvážil psát o sexuální bídě mužů a poloze žen v islámské společnosti. "Západ nechápe, že imigrant přichází z kulturní propasti.  Musí se mu nabídnout i azyl pro duší, nejen pro tělo". Tento výrok rozběsnil  politickokorektní hordu.  Obvinili ho z islamofobie a le Monde jim k tomu nabídl platformu.
 "Je amorální a neúnosné, aby mi dávali lekce z pařížských kaváren, naštěstí mimo ty tuny urážek, dostávám a cítím velkou podporu z celého světa".

Žádné komentáře:

Okomentovat