pátek 4. března 2016

papez

aaaabvoltaire.fr/emmanuellefrankl/le-pape-nous-trahit-2,242592

Papež nás zradil

Píše na elitním francouzském informačním serveru  bvoltaire.fr juristka  a psycholožka Emmanuelle Franklová. Papežovy výroky v katolickém levicovém týdeníku La Vie vzbuzují u někoho smutek a jindy hněv.
  Pro papeže je imigrační vlna sociálním faktem s pozitivními důsledky. Kolik invazí už prý Evropa viděla a vždycky to bylo k dobrému a vedlo to k obohacení kultur. Tedy pro papeže židovsko-křesťanské kořeny evropské civilizace nestojí za zlámanou grešli. Evropská civilizace nestojí za to, aby se bránila, má potřebu vylepšení. 
  Civilizační úspěchy  - vědecké, kulturní, sociální atd. nic neznamenají. Vzpomeňme na Lévi-Strausse,  v knize Rasa a dějiny bez výčitek hierarchizoval různé společenské formace. Nebo Claude Guéant (politik), který se odvážil překročit Rubicon politické korektnosti a tvrdí, že civilizace nejsou srovnatelné.  Podle statistik Arabové produkují za rok méně než 1% knih na světě. Jejich literární a vědecká produkce je na tom ještě hůř.  V islámském světě je žena odsouzena k polootroctví v černém. Jak respektují právo ženy imigranti ve Francii a Německu? Arabský svět je sžírán antisemitismem, Hitlera tam často oslavují i ve školách. Děti muslimské imigrace ve Francii vyzpívají sborově protižidovskou nenávist, jak nám ukázala nedávná televizní reportáž.  Papež jedná jako slepý a křesťanské hodnoty, které formálně vyzdvihuje, vydává velkému nebezpečí. Jeho posláním by mělo být uchování a šíření křesťanských hodnot.
   Křesťanství je odsouzeno k zániku tváří v tvář islámu, který je nerozlučně spjat s arabským světem. Papežovy proklamace  vyvolávají pocit bezmoci a hněvu.  

Žádné komentáře:

Okomentovat