úterý 19. dubna 2016

sciences po

Demystifikovat demystifikované

   Science Po je prestižní škola politických věd v Paříži s pobočkami v šesti městech. Zde se rekrutují příští žurnalisté, politici, političtí badatelé. Pokud má někdo pochyby o úrovni těchto lidí a evidentním kvalitativním poklesu v politické mediální sféře, je třeba se dotázat na této škole.
Poslední medializovaná aktivita velké skupiny studentů školy. Demystifikovat šátek, ne pionýrský Stalinovy mládeže, ale zahalující hlavu muslimské ženy. Všichni studenti a přátelé antirasismu vítáni celou středu. Od osmi ráno se rozdávají zadarmo půvabné hijaby a zájemci si to mohou vyzkoušet.
  Nosit hijab má být legitimním právem každé ženy. Není jasné, jestli levicoví organizátoři nezaměňují právo nosit hijab s vizí příští povinnosti pro každou ženu. Teplí asi vítáni nebudou, neboť jak je známo, hijabisti nemají v lásce tento společenský segment. Levicový rektor k tomu drží hubu, tlučhuba s přehršlí výhrůžek, pokud šlo o ustavení skupiny příznivců francouzské Národní fronty na škole.
  Tento ušlechtily projekt superušlechtilé vesměs levicově nazelenalé mládeže nebyl prý přijat zcela jednoznačně, píší některé noviny. Dokonce se vyskytly útoky na zeleně levicový rektorát, že to toleruje.
  Francouzští hlupáci ze Sciences Po a navíc velmi nebezpeční. Tihle mají mít ponětí o filozofii, o etice a svobodě, tihle francouzští nýmandi musí nenávidět Immanuela Kanta. Šátek je symbolem v tomto případě ponížení a zotročení ženy, francouzská perverze to požehná. Šátek má být symbol čeho? Přináležitosti k islámskému náboženství. Jak se označují potom maskulinní věřící? Proč zrovna jenom ženy? Navíc svatá kniha islámu se téměř výhradně koncentruje na muže. Kde v Koránu se šátek tímto způsobem předepisuje? V Casablance není vidět moc žen se šátkem na hlavě. Francouzská levicová luza vlastně tímto způsobem legitimuje supremacii muže nad ženou, místo, aby se s tím bojovalo.

Žádné komentáře:

Okomentovat