pondělí 16. května 2016

panika italie recko

Panika v panice

Bodo Bast se v Preussische Allgemeine zamýšlí nad počínáním Itálie a Řecka v imigračním problému. Rakousko postavilo v Brenneru plot a vyvolalo to nenávistnou reakci v Itálii.  Co nedokázala řada setkání předsedů vlád a desítky vojenských lodí NATO, dokázaly velmi rychle hraniční kontroly v Rakousku a Makedonii.
   Tsipras již řadu měsíců vyhrožuje Makedonii vším možným a nemožným, od EU až po NATO blokádu. Italové bombardují Rakousko podobnými vyhrůžkami.  
   Italští politici se vlastně poprvé budou muset imigranty seriozně zabývat, místo aby je posílali do jiných evropských zemí nebo blábolili o problému na konferencích.   Někteří z nich dokonce propadli až takové panice, že vyzývají k demonstracím v Brenneru. Dennodenně vyhrožuje postkomunistický politruk Renzi Rakousku evropskounijními tresty, jestliže nepřestane kontrolovat Brenner. Italské noviny v obsedantní fantazii přirovnávají plot v Brenneru k berlínské zdi. Francie pomalu, ale jistě též uzavírá své porézní hranice. Itálie navzdor své námořní flotile nikdy nebyla ochotna kontrolovat své hranice. Podobně jako v Řecku tam vládne v tomto směru laxnost a ignorance.
   Italská a řecká politika – počkáme, uvidíme, předáme dál. V těchto zemích žádná rozumná integrační politika k imigraci neexistuje. Hlavní aktivitou imigrantů a nic jiného jim zde nezbývá, jsou drogy, prostituce, žebrání. Sice ilegální, ale policie a úřady z pohodlnosti zavřou oči.  V jižních oblastech Itálie vstoupila velmi rychle do byznysu s imigranty nejen mafie, ale i italští politici. V těchto zemích  tradičně nepanuje k imigrantům mezi obyvatelstvem vstřícná atmosféra, navíc pouze 10% až 20% imigrantů přichází z válečných oblastí a zbytek jsou vesměs muži toužící po větším blahobytu, ze severní Afriky, Ghany, Nigérie atd., což obyvatelé Itálie a Řecka na rozdíl od Němců a Švédů velmi rychle rozšifrují.
   Italští a řečtí politici buď začnou vážně imigrační problém řešit a ne jako doposud přenechávat řešení mafii, Evropské unii a posílat imigranty dál, nebo jim  hrozí výbuch společenské nespokojenosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat