pondělí 22. srpna 2016

alarm rim

Itálie, alarm

Na ostrově Ventotene se dnes sejdou tři bilancí svého působení nejhorší evropští politici. Žádný evropský poválečný politik se nemůže vykázat ničím horším a ubožejším než tito tři. Své země dovedli téměř na dno. Nejsou schopní, v ničem nevynikají, bez servilních médií by si jich nikdo nevšiml. Intrikami se dostali k moci, všichni tři. Merkelová podrazila Kohla aj., Holland svoji ženu, Renzi předchůdce Lettu. Hodlají plánovat, ale konečně ať co nejrychleji odejdou z politické scény.
  Alarm v celé Evropě, píše španělské ABC. Wall Street Journal napsal, že listopadové referendum v Itálii je důležitější než Brexit. Wallstreetovský orákel si ráno dává v Ulysses baru za rohem dva panáky good melted. Předtím předvídal, že Brexit znamená konec světa. Italské referendum je o ničem a k ničemu nepovede, stejně jako všechna předchozí referenda. Možná definitivně odtáhne rychlý smskovač Renzi, jak přislíbil, pokud v referendu neuspěje. Referendum má trochu zatřást  seschlým stromem, kterým je italský stát, aby vydal nějaké ovoce.
   Degradující italský stát může být předobrazem celé Evropské unie. Nesmyslná centralizace s nesmyslnými abstraktními cíli. Asistenční byrokratické monstrum, vláda postkomunistických, postkřesťanských partají a jejich prefektů. Občan stojí mimo demokracii, zhlouplý nehoráznou propagandou, permanentně přesvědčovaný, že ti zkorumpovaní plus Evropská unie mohou něco řešit kromě přivolání katastrofy. K tomu hojně žehná padre santo. Stopadesát let trvající ekonomický pokus společné měny výrazně odlišných oblastí a ekonomických tradic. Velcí Italové Giandomenico Romandosi, velký Carlo Cattaneo, Luigi Einaudi před tím vším dávno varovali a předvídali a konečně varovali před monstry typu Evropská unie.
   Itálie je krizovým centrem, na tom se shodly FT, Economist, atd. Ekonomická degradace, astronomický veřejný dluh, banky mezi podvodem a téměř podvodem. Všichni radí Renzimu šokovou terapii. Nejsou tito pseudoekonomové směšní, něco podobného se málo kdy podaří jiným mozkům než je Renzi a další polovzdělanci z Evropské unie. Jak dlouho trvala terapie Erhardovi, nastartování americké ekonomiky Reaganovi (a Reganovi). Alexandr vrhl do oběhu obrovské zlaté zásoby Peršanů, kteří dusili světovou ekonomii nedostatkem peněz a rozpumpoval inflaci, ale současně i hospodářský život. Merkelová, Holland plus Renzi vykročí určitě směrem velkých reformátorů, ale jen ve fantazii pisálku z listů, které už málokdo čte a v televizních kvakotech politmoderátorů-celebrit. Reportování politickokorektních svědčí o nivelizaci všeho, funkční reformu a posuv ve státě může provést pouze vynikající mozek, lidstvo se dělí od normálně fungující první třídy na blbé, chytré a nejchytřejší, stejně tak národy se tímto způsobem demarkují. Pokud politickokorektní politika „homo evropskounijního“ úspěšně dovrší své plány, toto dělení zmizí, ale zmizí též reformátoři a nejchytřejší, zůstanou rychlý smskovači a holovětní sociální síťaři plus politické atrapy vydávané za vůdce. A katastrofy.
   Nositelé ekonomických cen (Nobelovy včetně), ekonomičtí analytici všech barev, evropskounijní čtvrtgeniální politruci dlouhé roky radí, přikazují, napomínají, radují se z úspěchů, ukazují nadějné směry – a Itálie v pr(opasti).
   12. srpna unijní staťák publikoval fakta o italské ekonomii a všichni se otřásli. A Renzi znovu rázně vykročil ve směru radikálních reforem, aby unijní politruci byli povolnější a pustili pár desítek miliard navíc a na statistiky pustili řecko-italské kolegy z maskovacího referátu. Dluh 2248 miliard eur, 135% HDP. Renzi se do toho už loni opřel a přislíbil snížení na 132.7%, podrazili ho (mimozemští) – slabý ekonomický růst. 36.5% mladých Italů nemají job, 80% z nich vážně přemýšlí o emigraci do USA, Kanady, Austrálie. Asi přišel čas hledat viníky, jinak se italská tragedie neukončí. Euro, Evropská unie a celý italský politický systém je třeba vzít v potaz. A pak ti tři shora jmenovaní musí odstoupit.


Žádné komentáře:

Okomentovat