čtvrtek 27. října 2016

renzi senat

 
Horší než tato vláda (italská) je pouze evropskounijní

Píše v il Giornale komentátor listu Alessandro Sallusti. Zdá se, že v Bruselu nejsou moc nadšeni účty, které jsme jim poslali, asi oprávněně. Renzi je známý podvodník. Statistiky, které jim poslal jsou falešné, různé machinace se škrty v rozpočtu a nejisté a fantazijní příjmy.
   Pokud dnes půjdete do banky a požádáte o hypotéku nebo půjčku a předložíte podobné doklady jako Renzi, vykopnou vás před banku s nálepkou šarlatána. Po pravdě to není poprvé, co stát falšuje rozpočtové statistiky. Pokud by to nedělal, nebyli bychom v tomto bahně a neměli největší veřejný dluh na světě, 2300 miliard eur. Musím konstatovat, že mám-li volit z dvojího zla: tato Evropa nebo Renzi, jsem s tím druhým. Pokud nejméně legitimní a nejpodvodnější vláda v historii má padnout – a modlím se za to – ať padne naší rukou a ne rukou obskurních byrokratů bez jména, jejichž záměrem je pošlapat naši suverenitu.
  Horší než Renziho vláda je pouze ta evropskounijní. Angličané to rychle pochopili a jsou pryč. Tento luxus si nemůžeme dovolit, ale neznamená to, že zůstaneme stát v ringu se svázanýma rukama a čekat na úder zezadu.
   Politická pravice by měla mít na paměti k čemu došlo v r. 2011: padla vláda po proradném evropskounijním dopisu a spoluorganizované intrice s prezidentem Napolitanem. Možná už připravují dopis pro Renziho. Chtěl bych poradit: nikdy ne na straně těch, kteří podle bodnou, i když by se mohlo zdát, že to přinese taktickou výhodu. Italové si musí sami rozhodnout svůj osud.
   Pokud se nám nelíbí co se děje – a už se to málokomu líbí – máme prostředky, jak to řešit. Nejúčinnější je hlasovat v prosincovém referendu proti falešné reformě senátu. Současně to bude znamenat odmítnutí bruselských smrtonosných ekonomických parametrů. Ano nebo ne – nesmíme se u urny splést.    

Žádné komentáře:

Okomentovat