pátek 25. listopadu 2016

haifa pozar

Požáry..

Na stránkách evropské hlásné trouby politickokorektní lži Le Mondu se dočteme: „Izrael v plamenech, zničující ohně po celé zemi. Televizní stanice ukazují velmi silné záběry, obyvatelé často sami bojují s ohněm. Šíření ohňů způsobilo pravděpodobně nezvyklé sucho, humidita v Jeruzalémě dosahuje pouze 4%.
V Haifě 75000 lidí muselo opustit své domovy, neví kam se obrátit. V Galilei bojovali hasiči s ohněm u arabských vesnic a u Nazaretu. Izraelská pravice a tajné služby též mobilizovaly, byly zadrženy některé osoby, ale žádná vazba k požárům jim nebyla dokázána. Pravice využívá požárů, aby mohla útočit na izraelské Araby, kteří jsou též obětí požárů“.  
   Le Monde nikdy neopomine zaútočit a dehonestovat stát Izrael – a hlavně bezostyšně lhát.  Požáry jsou zakládány hlavně kolem židovských čtvrtí a sídlišť, někteří pachatelé byli zadrženi a příčinná souvislost rychle dokázána. Kdo zakládá požáry by měl jít do basy a zbaven izraelského občanství.
   Ministr bezpečnosti Izraele Gilad Erdan prohlásil, že minimálně polovina požárů vznikla rukou žhářů, tj. 150 požárů úmyslně založeno. List Le Monde asi čerpá informace z arabských médií, kde se též radí, aby letadla lila do míst požárů benzin. Ministr  spravedlnosti Aeled Shaked vysvětlil, že žhářům hrozí 15 až 20 let vězení.
    Náměstek ministra obrany Ben Dachan prohlásil, že je jasné, že požáry nejsou přírodním úkazem, není pochyb kdo za nimi stojí. Záměrem žhářů je devastovat Izrael. Ale ani tento teror nás nesrazí na kolena. Teroristé zakládají ohně u židovských čtvrtí, žháři musí být tvrdě odměněni. 
    V posledních hodinách zadržela izraelská policie 11 lidí a obvinila je ze zakládání ohňů. Zadržela též Araba (syna významného imáma), který na facebooku detailně popisoval místa, která jsou pro založení ohně nejvhodnější. Tři zadržení jsou Arabové zdržující se ilegálně v zemi. Jsou podezřelí ze zakládání ohňů v Haifě. U Beit Meir v jeruzalémském distriktu policejní vrtulník registroval tři žháře, dva z nich se podařilo zadržet, jsou vyslýcháni v Jeruzalémě. Jeden člověk zadržen při zakládání ohně u magistrály č. 60.  U města Ariel zachytily bezpečnostní kamery žháře přímo při činu, byli zadrženi.
    Celou noc bojovali hasiči s požárem u města Beit Meir, nezměrným úsilím požárníků se podařilo zastavit šíření ohně v přilehlém lese. Celé město bylo evakuováno. Oheň se šířil velkou rychlostí, některé lidí policie zachraňovala z hořících domů. V Haifě sto požárních brigád bojuje s epicentry požárů. Izraelská bezpečnost zavedla stálé vzdušné hlídky exponovaných míst. Specialisté požární služby se domnívají, že většina požárů byla založena úmyslně.

Žádné komentáře:

Okomentovat