úterý 1. listopadu 2016

merkelokratura

Merkelokratura aneb Evropská unie plná póvlu

Píše na achgut.com  bývalý východoněmecký disident a spisovatel Manfred Haferburg.
    Jsem póvl. A ať ze mě mají strach. Termín póvl pochází z francouzského „peuple“ - lid, termín by měl dostat migrační bonus. Pouze  v němčině (češtině) znamená něco velmi záporného. Označují tím blbé Němce, rasisty, populisty, štváče, buřiče.

  Politici a jejich (téměř všechna) média pohrdají póvlem. Vůbec, na některé spolkové země padlo podezření, že jsou plné póvlu. Polovina všech Němců jsou podezřelí, jsou nejspíš póvl. Diskuze o póvlu je hysterická a pokouší se něco zamaskovat – něco, co se potichu vloudí. Něco, co se za žádnou cenu póvl nesmí dozvědět. 
    Tiše a po špičkách demokracie odešla. Prázdné místo zaplnila merkelokratura, sice Bundestag se používá, ale jako místo pro aplaus a kulisa pro rozhodování koktající ženštiny. Opozice - spíš občasné zavytí ve vládnoucích partajích, vždy končící aplausem. Kontrolní funkce čtvrté moci (tisk) se podobají jásajícím orgiím. Kdo se odváží promluvit – promění se v póvl, jako já.
    Právní stát se odmlčel. Justice zavřela oči. Nastolil se systém dvojího práva v pekle zv. Německo. Jedna skupina pedofilů jsou zločinci, druhá skupina se žení s dětmi. Jedna skupina si jde na úřad přihlásit trvalý pobyt, druhá skupina hodí své pasy do kanálu. Jedny pošle soud za pár slov do basy, druzí za znásilnění a přepadení jsou osvobozeni.  
   Německý průmysl kráčí na cestě do třetího světa. Po špičkách odešel energeticky náročný průmysl, energetické zdroje dovedeny k žebrácké holi. Německo již není schopné postavit atomovou elektrárnu. Politici – zelení, rudí, černí, žlutí – všichni jásají. Dalším na řadě je automobilový průmysl, který padl do optiky německých spasitelů světa. Ekonomika šlape? Jak dlouho to ještě potrvá? Proč by měly podniky investovat v Německu, když musí počítat s tím, že vládou zřízené etické komise přijdou s nějakou „dobrou věcí“. Německý průmysl tiše a po špičkách míří do třetího světa. 
   Po špičkách odejde každý rok 140000 nejkvalifikovanějších Němců, někam. Německé knowhow se stává v samotném Německu vzácností. Po špičkách se Němcům vloudila chudoba do rodin, stát mezitím třetinu svých příjmů věnuje podivným energetickým zdrojům, uprchlíkům a zachraňování eurozóny. Zvýšení daní – nikoliv, říká se tomu jinak – rozpočtové výdaje promyšleně používat, daňové úniky zamezit, daňové alokace atd.   
   Evropská unie tiskne měsíčně 80 miliard eur a stala úplně insolventní, střadatelé mohou počítat s nejhorším koncem svých úspor. Nulový nebo záporný úrok zlikviduje nejen úspory, ale i celou ekonomii. 
   Na stránkách Welt-Online se objevil článek popisující situaci, pokud Merkelová nebude znovu kandidovat. A k tomu anketa - a hlasoval póvl. Úder - 85% čtenářů z 80000 se vyslovilo proti její kandidatuře. Proti oficiálně tak oblíbené kancléřce. Politické partaje a komentátoři veřejného mínění se nevyjádřili. Póvl si nesmí ničeho všimnout, stejně je tak blbý.
    Jsou signály, že do nekonečna už to nemůže trvat? Skřípe to v systému, nikdo neví co přijde. Nikdy od dob feudalismu nepohrdala tak vládnoucí kasta lidem, póvlem, plebsem, jako dnes. Honeckerova elita se lidu bála. Dnešní vládnoucí moc pohrdá vlastním lidem z hloubi duše. Nikdy v historii Spolkové republiky vláda tak nepracovala proti zájmům vlastního lidu jako dnes, nikdy ho tak nevykořisťovala, neplundrovala jeho bohatství a nezesměšňovala. Nikdy vládnoucí moc a média nebyly tak arogantní vůči všemu německému.
       

Žádné komentáře:

Okomentovat