sobota 12. listopadu 2016

paradies merkel

Ráj s Angelou Merkelovou - plno „dobrých zpráv“

Vítězství prafdy nebo něčeho podobného. I při tanci na pravdu pamatovat. Sdělil tisku předseda německé konference novinářů Gregor Mayntz. Každý listopad se sejdou tisíce mediálních činovníků a politiků na plese v hotelu Adlon a raut má velkou publicitu. Minulý rok na plese zářila Frauke Petry se svým partnerem Marcussem Pretzelem, jinak též předsedou AfD v Porýní-Vesfálsku. A hvězdnost tohoto páru prošla Německem. Kdysi v roce 1967 v televizi herec Hrušínský: „Vůl: k čemu jeleni, když jsem tady já“. Pak už ho v televizi dlouho nedávali.
K čemu Petry, když je tady Angela? A tak předseda konference německých novinářů Mayntz vysvětlil, že pozvání na ples je politickou záležitostí a Petry s  AfD tam nesmí. Proč? Neřekl.
   Na serveru ET komentuje čtenář Jorg Illtis a ostatní komentáře se nesou ve stejném duchu: Naja, už nacisti vždy sortýrovali, zdraví k práci, nemocní do pecí. Proč by to mělo být jinak.
     Generální tajemnice sociálních demokratů Katarina Barley: „Alternativa pro Německo (AfD) jsou egoisté bez zábran, poslali Trumpovi blahopřání ke zvolení, Trump přitom pohrdá ženami, muslimy a homosexuály, jeho volební boj zničil zemi. Stojí v řadě s Putinem, Marine le Pen. Tito pravicoví populisté zamýšlí zničit společenský pokrok“. 
   Komentuje čtenář ET Dalimil Suche: Generální tajemnice sociálních demokratů Barleyová se spletla v profesi, zaměstnejme ji při pucování WC v  Manheimu, chybí tam lidí a určitě ji to dobře půjde.
     Vůdkyně rozhodla. Merkelová najmula agenturu Jung von Matt z Hamburku pro volební kampaň 2017. Naznačila lidu, že povede stát a Evropskou unii další čtyři roky. A lid jásá.
Komentuje čtenářka Elsa Packová na serveru  ET:  Jsou prý už návrhy na první volební plakát: „MEIN KAMPF gegen VOLK, GESETZ und ORDNUNG...“. (Policie  to prošetřuje).
     Ohleduplní v Neussu v Porýní-Vesfálsku. Školní správa města nařídila ze školních jídelen eliminovat vepřové. Z ohledu na muslimské strávníky, řekla Denis Vietenová, zodpovědná za školní jídelny. Prý i jiná gastronomická zařízení  ve městě a v okolí vyškrtla vepřové. Muslimští návštěvníci restaurantů si nepřejí, aby halal kuřecí nebo hovězí přišlo v kuchyni do styku s vepřovým, prozradila majitelka restaurací ve městě Monika Rotzsch. Pouze pravicová populistka KN prodává v kiosku za plavečákem vepřové buřty.
     Právo na svobodu. Noviny JF píší, že zničené plakáty (i podpálená auta členů strany) patří k hořké každodennosti AfD. Stalo se to normou. Pachatelé nezjištěni. Ale přece někdy. Před volbami v dolním Sasku přistihlo pár občanů mladého levičáka při činu. Místní AfD podala trestní oznámení. Po dvou měsících sdělila straně státní prokuratura, že není ve veřejném zájmu pokračovat ve stíhání pachatele. Podle prokurátorky má pachatel právo na svobodu projevu. AfD požádala vedení německé státní prokuratury o vyjádření. Vypadá to, že Němci budou mít podstatně víc práv než doposud.     
  Komentuje čtenář JF Hamburger: V Hamburku přistihli sociálně demokratického poslance Dirka Kienscherfera při strhávání plakátů AfD, trestní stíhání zahájeno proti svědkovi celé události.
   Zpravodajský server nachrichtencom: Poslanec SPD Kienscherfer přistižen při činu, vrhl stržené plákaty, které měl pod paží na zem, zasáhl přitom na kole jedoucí dítě, které havarovalo. Městský senát, kde mají většinu socani druhý den proklamoval, že poslanec má právo na svobodu projevu. Poslanec přišel s velmi originální výpovědí, tvrdí, že sbíral již stržené plakáty, ale když viděl kolem sebe nepřátelské ksichty, hodil plakáty na zem. Zpravodajský server píše, že demokracie v Hamburku mele z posledního.
     Strach. Kápo Merkelové v Bundestagu sekerník Kauder se třese strachem o budoucnost, prozradil pasovským novinám. Populisti jdou nahoru a obzvlášť tomu přispívá internet. Musíme všechno pevně uchopit (média, školy, odbory, partaje) a zabránit tomu.
   Komentuje čtenář Peter na ET (a stovky podobně): Kauderovo vyjádření není nic jiného než hatmatilka (Kauderwelch tj. hatmatilka). Nikdo z jejich politické kamarily nemá právo uštědřovat morální lekce poté, co vytvořili politický směr, jehož hlavním programem jsou pokusy na lidech, vedoucí k demenci a alzheimerovi.
    Karl-Theodor zu Guttenberg. Pořád velmi půvabný mladík, kdysi ministr obrany, favorit Merkelové, že mu téměř odpustila padělání diplomní práce. Už se na to zapomnělo a pomalu se vrací do politiky a zdobí obrazové galerie v politickokorektních novinách. Karl-Theodor zná Floridu i Hollywood a tak sděluje velké pravdy. Brzo bude opět útočit (Trump), agresivita mu nezmizí. Už teď začínají masové protesty (a možná ho smetou). Asi se Karl-Theodor po volbách vrátí do německé vlády, je tak kompetentní.
   Sigmar Gabriel, předseda německých socanů. Trumpovo zvolení je varováním. Civilizační střet neznamená křesťanství proti islámu, ale liberální (asi myslí Merkelovou) a sociální demokracie proti nacionalismu (a Trumpovi). Musíme se vrátit k lidem, homosexuální pár se musí svobodně líbat a žena může jít pracovat kam chce. Odpor proti muslimům je populistická hra atd. Chceme moderní Německo...Gabriel neoplývá velkou inteligencí, zajímavější jsou názory čtenářů ET:
      Čtenář ET (…): Ach Gabrieli, nepochopíš, že chceme takový svět, kde se matka nemusí omlouvat za to, že chce vychovávat své děti. Chceme takový svět, kde je normální, že se na ulici líbá muž s ženou a nechceme tam zahalené ženy.  Politika musí pochopit, že politici jsou vyměnitelní, ale ti co produkují a platí daně nejsou směnitelní za někoho, kdo přijde a stane se věčným sociálním případem. 
Čtenář Paul: Moderní islámská žena nás vrhne o padesát let zpátky. Muž, nikdy pracovat, čekat doma na dvacáté dítě a s druhou ženou špásovat. Takto nevypadá moderna..
    

Žádné komentáře:

Okomentovat