středa 21. prosince 2016

solidarita

Solidarita a do jesliček kosmonauty

Vládnoucí evropská (anti)elita alias luza je solidární – sama se sebou. Dojemné líčení berlínského masakru ve francouzských médiích a naparfémované slzy francouzských vipek. Pokud se dá vyčíst z masakru něco pozitivního, pak je to odvaha východoevropana, 37letého Poláka Lukasze U., který jak plyne z rekonstrukce, bojoval s islámským vrahem o volant, zabránil ještě hrůznějším důsledkům a zaplatil životem.
   V západoevropských zemích ve válce s terorem kromě zbabělosti a podlosti nic podobného nevidět. Polská prokuratura se začala případem též zabývat a lze doufat, že německé politickokorektní zastírání a lhaní nebude možné.
   Je suis ein Berliner,  jsem Berlíňan – kýč, který se objevuje ve francouzském tisku. Tento slogan znamená totéž co jsem hlupák. Politickokorektní média a jejich politici, lid tam nepatří. „Velká solidarita s Berlínem a Německem“ - všichni z francouzské vládnoucí kasty twittují solidaritu kompaňonce do Berlína, Holland,  Ayrault a půvabný Macron si to dokonce nechal přeložit do němčiny a je též ein Berliner. Přehledné, jasné. V emočním nadmutí nemusíte být vtipní. Stačí twitter a máte pokoj.
    V úterý ráno ve všech francouzkých televizích je všechno o to cool, že koment vyjádří přímo nový ministr vnitra. Francie už není samotná. Útěcha pro francouzské pozůstalé. Ale vánoční trhy nevzdávejme, žádná panika, lépe ovšem bez křížů a v jesličkách s kosmonauty. Je to politickokorektnější. A úžasný objev francouzských médií, který dává tušit míru rozkladné paranoii. Únosce náklaďáku v Nizze byl běloch, v Berlíně jiné barvy. U nositelů Nobelovy ceny pokud zmíníte barvu pleti,  jdete ve Francii do basy nebo do existenčního skandálu. Společný osud Francouzů a Němců. A my ostatní rychle pryč z jejich společného osudu.
   Britský Daily Mail se ptá, jak je možné, že v tak digitálně vyspělém Německu jsou statisíce příchozích pořád neregistrovány. Je podivné, že žena, která se sama nechá hlídat obrovským bezpečnostním aparátem má takovou drzost vlastní lid vystavit tak velkému nebezpečí. Nohsledi Merkelové chtějí víc hlídat internet. 
   Papež Benedikt před pár lety v Bundestagu: „Stát se promění v hordu zločinců, pokud pohrdá právem“. Willy Wimmer, politik z CDU a bývalý ministr, dává Merkelové velkou vinu: „Kancléř má povinnost chránit německé hranice a zákon. Je to fundamentální předpoklad svobodné společnosti. Nyní chce zavést cenzuru a špehovat internet. Vojáky nasadit na nádražích, v centrech měst a v nákupních centrech, místo toho, aby střežili německé hranice“.
  

Žádné komentáře:

Okomentovat