pátek 27. ledna 2017

schultz cdu spd

Margarínová demokracie

anebo jednoduše diktatura a la Chavez-Maduro. V jinak mainstreamové francouzské televizi BFM se moderátorka podivila, jak rychlá je výměna vůdců v německé sociální demokracii. Dvě hodiny a hotovo. Ve francouzské socialistické straně se již několi týdnů minimálně simuluje demokratická hra. V Německu se vyléčený alkoholik Schulz rozhodl, změní lokál a bude vůdcem socanů popř. (více)kancléřem.
   Domluvil se s Gabrielem a Steinmeierem a dokonáno. Jakápak vnitropartajní demokracie a nedejbože volby, partajvolk to  schválí, jinak se jim ukáže. Režim pošlape dál. Servilní média tomu zatleskala. Nakonec možná je to úplně opačně, bossové médií rozhodli a Schulz  zamířil do kanzleramtu. 
    Schulz má hrát komedii vůdce opoziční strany. Dlouhé roky nedělal v Bruselu nic jiného než plnil příkazy Merkelové. Ve všech směrech stoprocentně loajální. Od větrných mlýnů přes ekonomickou katastrofu středomořských zemí až po nahrazení Evropanů muslimskými imigranty. Fait accompli. Nikdo nepochybuje a v médiích se aplauduje. Odporný typ demokracie anebo rovnou diktatury, je to přece tak stejné. V postfaktické globální vesnici, kterou si němečtí eko-levicoví vysnili, si toho nikdo nevšimne.
    Velká koalice a hlavně žádná změna je pojištěna, klanový režim se momentálně nemusí ničeho obávat. Nikdo jiný na obzoru, do voleb se určitě podaří mocensko-mediálnímu klanu jedinou skutečnou alternativu AfD tak zdiskreditovat, že minimálně v říjnových volbách se jí nepodaří zvrátit mocenské poměry. SPD se propadla v průzkumech pod 20% historickou hranici. Její tradiční voliči – sociálně slabí – nemohou od propagátora globalizace a masové imigrace nic dobrého očekávat. Sociální spravedlnost vidí Schulz hlavně ve spravedlnosti směrem k imigrantům. Školní systém, což bylo tradičním sociálnědemokratickým tématem, socani degradovali - gender antirasismus se staly hlavními studijními obory - ekolevicová diktatura ve školství proměnila Němce (Evropana) ve zbabělého slabocha rezignujícího na své historické poslání.    
    Evropskounijní instituce se proměnily v nedemokratická monstra a Schultz se na tom 20 let podílel. Schultz je intelektuálně omezený, ale o to zarputilejší propagátor evropskounijní ideologie. Je možné, že cynik Juncker, který nevěří ničemu než vlastnímu prospěchu, Schultze dovedně zneužíval. Schultz se podílel na rozhodováních o nefunkční  Evropské centrální bance, o euru, ESM, na podivném zachraňování italských bank atd.     
    Podle institutu veřejného mínění 56% Němců je nespokojených s fungováním demokracie ve státě. Zajímavé je, že 63% občanů bývalé NDR nejsou spokojeni s fungováním demokracie. Na západě Německa je to 55% lidí.
   70% Němců se domnívá, že lidové hlasování by bylo demokratičtější než zastupitelská demokracie. Němci mají čím dál tím větší pocit, že jim fakticky vládne sjednocená partaj CDU/SPD plus zelení a skutečná opozice neexistuje.  

Žádné komentáře:

Okomentovat