pátek 20. října 2017

merkel brusel konform

Merkelová a bruselští grázli..

Interview rakouského hitmakera a zpěváka Petera Corneliuse rakouským novinám Kronen Zeitung honorovali klienti facebooku jako interview roku. Songy „Du entschuldige – i kenn di“, „Reif für die Insel“ a mnoho dalších se staly šlágry v německy mluvících zemích. Mnohé verše z jeho písní natolik zdomácněly, že se často používají jako metafory. Půvabné jsou jeho songy, stejně jeho odvaha s jakou nazývá věci pravými jmény, posledním albem přímo burcuje. Pro jeho profesní kategorii, jak víme, je  symptomatický konformismus a zbabělost, tedy v Rakousku mají výjimečného zpěváka i hitmakera.
    Angela Merkelová přivedla Německo do komatu, říká umělec v interview. Merkelová řešila podstatné věci do nekonečna opakovanou frází „Německu se daří dobře“, anebo je smetla se stolu. Tak to přece nemůže jít dál. Někdy musí přijít důsledky toho všeho, ale pak bude pozdě. Bude to kruté probuzení.
    Pozorujeme kolektivní ztrátu smyslů, která nekončí. Jakoby celé Evropě nasypal někdo do pitné vody valium, aby ji ovlivnil. Dlouhé roky se nám otvíral lepší, krásnější horizont. To skončilo. Jsme v situaci, kdy stojíme u stěny v gumové cele. Musíme dát dobrý pozor, abychom neztratili, to co máme. K novým břehům a stupňům luxusu už cesta nevede. Nyní přišla doba, kdy my Evropané máme skončit a být nahrazeni někým jiným. Lidé na to nereagují. Nikdo nemá minimální anticipativní fantazii. Lidi nezajímá to, co se děje ve Švédsku, Francii nebo Anglii.    
  Měli bychom zpozornět a postavit se proti tomu všemu. Musíme už pochopit, že naše kultura, identita a tradice mají zmizet, jako by nikdy nebyly. Program je dán.
    Mnozí Rakušané si znovu objevili termín vlast, umělec to nazývá re-republikanizací země. Republika, která je republikou svých občanů. Proč by slovo národ mělo být něco špatného?
     Návrat k vlastní kultuře je pro Petera Corneliuse podvědomou reakcí lidí na handlování „grázlů“ v Bruselu. Chtějí zbastlit zglajchšaltovanou Evropu. Macron na něho působí jako hologram, „Nevím jestli vůbec existuje, nebo ho jeho manželka učitelka vytvarovala z mýdla. Stejně tak alkoholik Juncker si hraje na šéfa jakési Komise. Nikdo ho nezvolil, vypotácel se odkudsi a nyní chce Rakušanům vysvětlovat, jak mají žít“.
    O politické korektnosti si hitmaker Cornelius myslí, že je to jen nástroj pohodlného lhaní. Nemusíte trápit mozek pochopením podstaty. Padlá politická kasta kvůli vlastnímu pohodlí po tomto instrumentu okamžitě sáhla. Nakonec vždycky mohou říct, že věci špatně pochopili a že to tak nemysleli.        

Žádné komentáře:

Okomentovat