neděle 5. listopadu 2017

daleko moskva

Daleko, daleko..

Kdysi měl ve východoevropských satelitech SSSR jistou popularitu Ažajevův román „Daleko od Moskvy“, minimálně kvůli názvu v záhlaví knihy. Východoevropské země zůstaly satelity dál, pod horší knutou než kdysi, tenkrát nikdo neohrožoval jejich civilizační a kulturní podstatu, jak je tomu dnes. Nikdo je neislamizoval, oficiální propaganda vycházela z Feurbachovy teze, že náboženství je opium lidu a pověra, svým způsobem to lid akceptoval. Feuerbachova teze měla zdroj v materialistické osvícenské epoše a lid byl osvícený. Ideologie Evropské unie v tomto ohledu vychází z představ imámů a Saúdské Arábie a k osvícení má daleko.
    S románem „Lépe daleko od Francie“ přichází francouzské ministerstvo vnitra. Málokdo ví, že v této zemi už dva roky platí výjimečný stav. Ministr vnitra Collomb prohlásil „jsme nachystaní, okamžitě může začít platit nejvyšší stupeň“. Výjimečného stavu a výjimečné blbosti režimu, který stát dovedl do této situace. Od vyhlášení výjimečného stavu v listopadu 2015 do dneška, čelila Francie podle ministerstva vnitra 32 atentátům, 17 v letošním roce.  752 osob má domácí vězení, tisíce domovních prohlídek, 19 mešit zavřeno. Výjimečný stav už 16krát parlament prolongoval. Zákon umožňuje vyslýchat funkcionáře veřejné správy podezřelé z radikalizace, asi tedy tito funkcionáři již ve velkém existují, když na ně represe pamatují. Podle některých novin se z Francie pomalu stává policejní stát. Zákony výjimečného stavu nemíří pouze proti teroristům, ale výrazným způsobem zesílí režimní kontrolu nad celou společností.
   Jak chrání francouzské zákony skutečné Francouze o tom píše na svém blogu Guillaume Faye, jeho polemiky velmi často přejímají i významné francouzské noviny, které nejsou úplně raněny politickokorektní slepotou.
    Francouz, který celý život pracuje a platí odvody do sociálních systému má penzi, která je dvakrát menší než státní dotace na imigranta. Většina žebrajících lidí, které vidíte na ulicích jsou evropského původu. Proč? Podniky, které nesmí uvádět z diskriminačních důvodů jména těch, které zaměstnaly, musí na druhé straně prioritně najímat lidi podle rasových a etnických klíčů. Profesionální efektivita této kádrové politiky nesmí být testována a je pečlivě utajovaná. Všechno naznačuje, že je vadná. 
    Sociální bydlení, které jsou povinny obce stavět, je ve skutečnosti etnickým bydlením, které se téměř zdarma poskytuje mimoevropským imigrantům. Proč?
   Na východě Francii propustili po likvidaci továrny z práce stovky etnických Francouzů. Soud rozhodl, že velkou část odškodnění (víc než 10000 eur), které dostali, musí vrátit. Málo odváděli do sociálního systému. Odvolací soud potvrdil rozhodnutí. Rodiny nezaměstnaných obvykle žijí z méně než 800 eur měsíčně. Mnozí už trpí i hladem, aby měli dost jejich děti. Jedinou možností jak od nich získat peníze, je zabavení a prodej jejich majetku. Tristní perspektiva. 
    Paralelně s tím tisíce ilegálních imigrantů z Afrika a Blízkého východu, drtivá většina mladí muslimové, jsou ubytováváni s celým zaopatřením zadarmo, s finančním příspěvkem větším než mají francouzské rodiny. Proč?
    21letý francouzský mladík se na sociální síti vyjadřoval agresivně proti imigrantům.  27. června ho zatkli a obviněn ze zločinu: „organizování se zločinným úmyslem a teroristickým záměrem“, rozhodl to tribunál v Bouches-du-Rhone. Stovka muslimů s označení S (vrcholně nebezpeční), kteří se netají sympatiemi k džihadismu, na internetu šíří hrozby, udržují styky s teroristickými organizacemi, jsou vyšetřováni na svobodě, bez jakéhokoliv omezení, s možností cestovat kamkoliv. Proč?
   Islamista Kobili Traoré, kat a vrah paní Sarah Halimi, praktikující židovky, hodiny ji mučil a nakonec vyhodil z okna. Policie zasáhla s hodinovým zpožděním. Soud vraha poslal za mříže s prostým obviněním z vraždy a nikoli „mučení spojené s vraždou“, což bylo od počátku evidentní. Nakonec soud poslal vraha jako nevyrovnaného do psychiatrické nemocnice, nikdy se nestalo nic takového při jeho předchozích trestních stíháních. Proč takto jednaly soudy a proč velká francouzská média původně zamlčela toto hnusné barbarství? Představme si, že by někdo mučil a nakonec zabil islámskou ženu. Jakou lavinu mediálního osočování a obviňování by to ve Francii spustilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat