neděle 31. prosince 2017

merkel trump kurz

Sylvestr 17

Sentence v Les-Crises by měla být mementem dnešnímu Evropanovi. Albert Einstein: „Svět nezničí ti, kteří páchají zlo, ale ti, kteří to pozorují a nic nedělají.“
   Merkelová v novoročním projevu zapomněla na podstatné, na vraždu 15leté Mia V., kterou před pár dny v Kandelu doslovně rozřezal v DM-marketu před očima kupujícících mladý Afghánec. Média v intencích Merkelové zamlčela podstatná fakta o brutálním zločinu. Merkelová se zapomněla omluvit německému národu a Evropě a přiznat vinu na této i jiných vraždách, páchaných lidmi, které nezákonně do země a do Evropy přivedla.
    Merkelová vládne půl roku po volbách bez parlamentní aprobace, žádná většinová podpora se v parlamentu nerýsuje. V normálně chápaných termínech se tomu říká diktatura. Je jasné, že přišel čas změnit politický systém v Evropě. Lid si musí přímo volit své vůdce s časově omezeným mandátem. To obnoví demokracii a což je též důležité, zvedne efektivitu politického systému.
      Mladá dvojice populárních ekonomů  Weik&Fridrich je v nahnědle zapáchajícím Německu příslibem něčeho rozumnějšího a demokratičtějšího. Německo má falešnou vládu a politiku negující realitu, blíží se konec jedné éry a konec Merkelové. Mezinárodní koncerny plundrují země a celé kontinenty, platí nulové daně, střední třída to může zabalit. V Evropské unii se tisknou o překot peníze a politické elity kromě nekompetence a ztráty smyslu pro realitu, nic neukazují. Žijeme v době nové industrializace, která bude mít důsledky stejně mohutné jako ta před 250 lety. Evropská unie tomu nerozumí. 40% až 70%  pracovních míst v brzké budoucnosti podle prognóz vymizí, k evropským nezaměstnaným Evropská unie v befelu Merkelové importuje do Evropy miliony nekvalifikovaných z jiných kontinentů. Austrálie a USA otvírají dveře vysoce kvalifikovaným, evropskounijní politruci těm bez kvalifikace. Důvod není znám. Nejvyšší čas v Německu a v Evropské unii změnit kormidelníky, píše dvojice ekonomů Weik&Fridrich.
     Nejen v pohádkách, ale i v politice se občas vyskytne bájný zachránce. Někdy to trvá dost dlouho. Po rozdělení Polska v osmnáctém století to měl být nejdřív plukovník Dabrowski, pak se Poláci domnívali, že by to mohl být Napoleon. Ale až maršál Pilsudski po první světové válce Polsko osvobodil. Maďarsko, Rakousko, Česko i Slovensko zachránil u Vídně polský král Jan Sobieski. Dalším zachráncem Evropy před islámem byl Evžen Savojský. Kdo nyní zachrání evropskou civilizaci? Půvabný rakouský mladík Sebastian Kurz nebo budou zrovna dva, spolu se Stracherem.
   Další zachránci Evropy? Mateo Salvini z Lega del Nord nebo  Florian Philippot, který opustil Národní frontu a organizuje nové hnutí Les Patriotes s jednoznačně pronárodním programem a s perspektivou rychlého konce eurozóny, Bez Francie zpolitizovaná eurozóna nemůže existovat. Na obou těchto vycházejících politických hvězdách je fascinující energie s níž prosazují národní vize. A všestranný politický talent. Programy jejich hnutí jsou totožné. Evropa národů, bez masové imigrace, Evropa rozumu a historie, do níž patří i Rusko.    
    Před rokem triumfoval v Americe Trump a svět očekával změny, odkopnutí agresívního anticivilizačního obamismu a nastolení americko-ruské spolupráce, což by si nakonec vynutilo i změny na evropském kontinentě. Nestalo se tak. Trump vlastně ještě nezačal vládnout. Neokonzervativci a Bushovy pohrobci se spojili s obamistickou levicí a zablokovali prezidentovi převzetí moci. Obamovci stále ovládají státní departament, specialitou tohoto klanu je amorfní flexibilita intelektuálních konstrukcí typu „lidská práva“ a post-pravdivé informování veřejnosti. Transparence a la Gorbačov je v dnešní Americe nemožná a médiím i směšná.
   Témata mediálních diskusí se otvírají v Trumpovi nepřátelských médiích s americkou vervou, ale není to víc než plevelení mozků – antiputin, lidská práva, počasí degradující, příští klimatická party atd.  Stejné jako hollywoodská nicota. Křížová výprava levicových obamistů a neocon pravičáků proti Rusku. Amerika má podle levičáckých médií  oprávnění intervenovat kdekoliv a kdykoliv, když jsou ohroženy (jejich)morální hodnoty. Říkají, že jsou antiimperialisty. Politická prognóza pro příští rok nejasná.    

 

Žádné komentáře:

Okomentovat