sobota 3. března 2018

neudalos brusel

Něudalos a popeleční čtvrtek ve Washington/Bruselu

Mnozí se zmýlili. Dlouhodobě se mýlí američtí váleční narkomani, když lijí do svých vojenských křápů každoročně 650 miliard dolarů, mýlí se intelektuálně zesláblá česká televize, když se snaží vsugerovat českému publiku, že Rusko už pozítří exploduje a na hřbitovech tam vykvete evropskounijní paradýs, zmýlil se i Leonid Iljič B., když prohlašoval, že sovětské zbraně jsou zárukou míru, i když kdo ví. Naplnilo se to až ve čtvrtek, 1. března. Téměř jakoby ruský prezident listoval romány Julese Verna. Rusové to proměnili ve skutečnost.
    Putin oznámil světu, že i když Rusko dává na zbrojení zlomek toho, co Američané nebo Evropská unie, jako vědci vyvinuli vojenské platformy, které nemají obdoby. Američtí a evropskounijní váleční štváči okamžitě vytáhli ze svých skříní proti ruskému prezidentovi staré hadry páchnoucí naftalínem: Putin má militaristické ambice - Merkelová, americký Kongres, bohužel i Trump. Česká televize to vyzvání už několik let.  Putin agresívní militarista, na úkor sociální sféry avancuje armádu.
     Vladimír Putin je mistrem asymetrických odvet. Nevstupuje do stejných kolejí jako vůdci SSSR, kteří zvedli rukavici závodů ve zbrojení. Rusko a světe div se, konkuruje v kvalitě. Když Američané spustili nové protiraketové systémy, domnívali se, že Rusko se zhroutí, když se pokusí o něco podobného. Američané logicky usuzovali, že Rusové se zničí, když půjdou v jejich kolejích.
      Putinova logika zesměšnila americké astronomické výdeje do zbraní. Američané ztratili obrovský finanční, lidský a politický potenciál. Putin racionálně zhodnotil ruské zdroje a možnosti - a jednal. Ve čtvrtek řekl: „Těm, kteří v posledních patnácti letech roztočili závody ve zbrojení, aby položili Rusko, kteří nasadili i z pohledu mezinárodního práva, nezákonné sankce s cílem zablokovat rozvoj Ruska, i ve vojenské oblasti, vzkazuji: не удалось - nepovedlo se.“
      Autora americké atomové doktríny generála James „zuřícího psa“ Mattise pozval včera americký senát na kobereček. Zuřívý pes Mattis přiznal, že obrovská nadprodukce amerických raket a atomových zbraní měla Rusy dovést k povolnosti. Aby si nechali rozkrást a rozložit vlastní zemi, vyplývá z logiky amerického civilizačního primitiva. Velký Američan All Capone tvrdil, že dobrým slovem se dá získat mnoho dobrého, ale dobrým slovem a dobrou pistolí se dá získat ještě víc. Dobré slovo a rakety typu Sarmat a mír v Evropě potrvá.

Vladimír V. Putin

    Prezident ruskému federálnímu shromáždění řekl, že největším nepřítelem Ruska není Washington, Londýn a mezinárodní terorismus, ale zaostávání ruské ekonomie. Sofistikované zbraně jsou dnešní zárukou ruské suverenity. Sofistikovaná ekonomika – záruka zítřejší suverenity. Rozvíjet vzdělání, medicínu, ruskou transportní infrastrukturu, malá města, ochrana byznysu od byrokratických úředníků, základní výzkum. Hlavním bohatstvím Ruska jsou jeho občané.
    Hypersonická zbraň nezničitelná žádnými existujícími vojenskými systémy včetně kontinentální balistiky. Bojové lasery. Nikdo ve světě nemá nic podobného a pokud něco podobného mít bude, ruští vědci vymyslí okamžitě něco lepšího, řekl prezident.
   Raketový komplex Sarmat. Téměř nezachytitelný balistickou obranou. Zasáhne libovolný cíl až do 15000km. Každá raketa má 15 bloků, každý nese 750 kilotun.
   Raketový komplex Avantgard. Technologická revoluce. Křídlatý blok, v mezikontinentálních vzdálenostech s rychlostí převyšující 20krát Machovo číslo, blíží se to první kosmické rychlosti. Manévrování všemi směry i v hustých vrstvách atmosféry. Americké protirakety dosáhnou maximálně rychlosti 5 Machů.
    Rusové vyřešili problém řízení nadzvukových systémů na trajektorii letu. Využití nových kompozitních materiálů umožnilo dlouhodobé řízené vedení bojového bloku v podmínkách blízkých tvorbě plazmy. K cíli jde jak meteorit, jak ohnivý kotouč. Teplota na povrchu dosáhne až 2000 stupňů Celsia. Prezident komentoval „ujišťuji vás, že to funguje“.   
    Laserové zbraně. Mnoho zemí na nich pracuje, ale Rusko je v předstihu. Nejedná se o žádný začátek. Minulý rok byly speciální jednotky ruské armády vyzbrojeny laserovými komplexy. Prezident: „Na detaily nemám nyní čas.“ Podle všeho lze laserové zbraně použít proti vzdušným i pozemským cílům. Zbraň má širokospektrální použití. Proti raketám, sputnikům, zničení rychle se pohybujících vzdušných cílů atd.
    Raketa Kinžal. Hypersonický, vysoce přesný systém vzduch-raketa. 10krát převyšující rychlost zvuku, manévrování ve všech směrech a bodech trajektorie, neexistuje nic analogického. Systémem Kinžal ztrácí smysl protiraketová obrana USA, je proti nim bezzubou. Od 1. prosince systém nasazen na letištích jižního vojenského okruhu. Raketou budou vyzbrojeny stíhačky páté generace Su-57. Dík krajně vysoké rychlosti, raketu nezaznamenají protivníkovy systémy. Absolutní zbraň a největší pokrok ve vojenské technice. Experti mezinárodního institutu strategických zkoumání nazývají raketu hlavním ruským trumfem.
    Bezpilotní aparáty. Podvodní bezpilotní aparát, s neomezeným vzdálenostním i hlubinným dosahem. Rychlost převyšuje rychlost ponorek i torpéd a rychlých lodí. Může vyvolat tsunami na protivníkově pobřeží. Fantastika z Jules Verna. Použití proti vojenským lodím i proti pobřežní infrastruktuře. 
    Křídlatá raketa nového pokolení. S jaderným pohonem. Strategický komplex jaderných zbraní s raketou vybavenou jadernou elektrárnou. Neomezená vzdálenost, obejde systémy protiraketové obrany. Nikdo předtím netušil, že může existovat taková zbraň. Raketové komplexy Iskander se budou vyvíjet tímto směrem.   
    

Žádné komentáře:

Okomentovat