čtvrtek 7. června 2018

manif pour tous

Urgentní být reakcionářem

"Pokrokové“ myšlení je konfrontováno s konzervativní revolucí. Alespoň ve Francii podle Ivana Rioula ve Figaru. Pod vlajkou macronismu se spojili leví a praví pokrokáři a vypadá to, jako by chtěli provést už definitivní deratizaci evropskounijního prostoru od bílého muže.
    Dědici osmašedesátého avízovali dlouho předem obrovské akce, ale nakonec se lidové moře odporu, jak to prodával (levičák) Melanchon, utopilo ve vaně. Macronisté nejspíš posedlí syndromem ADHD, v pondělí jejich ministryně kultury Françoise Nyssen prezentovala audiovizuální reformu veřejného prostoru, považovala za nezbytné naznačit, že velká část Francouzů je na výsost reakční a posláním veřejných médií  je změna francouzské mentality. Ministryně opakovala tvrzení, které už několikrát použila, příliš mnoho bílých starších padesáti let v audiovizuálním prostoru. Nyssenová by udělala lépe, kdyby se zamyslela nad tím, z jakého důvodu ti, které chce reedukovat, se nehodlají podílet na obligatorní degradaci všeho.
     V 2012 jsem napsal knihu „Urgentní být reakcionářem“, v knize se předvídá občanské probuzení, občan je připraven účastnit se politických reakcí, které jsou nutné v čase katastrof způsobených dominantním myšlením a jeho arogancí. Reakce organizované „Manif pour tous (za tradičně chápanou rodinu)“ v roce 2013, dokázaly, že Francie je schopna odporu i boje. Probuzená vlna se stále rozšiřuje.
     V tomto kontextu je nutné interpretovat v úterý publikovaný průzkum veřejného mínění Národního komitétu pro etiku. Velká mobilizace odpůrců asistované prokreace (AP) lesbických párů a odpůrců eutanazie. Internetovští účastníci tohoto průzkumu, který si tak přál sám prezident republiky, zasadili úder societální evoluci. 89.7% z 6353 účastníků se staví proti AP; 86.9% jsou proti eutanazii. Pokrokáři průzkum interpretovali jako reakční pokus katolických kruhů blízkých hnutí „Manif pour tous“.  Jistě, tito lidé se silně mobilizovali, ale výsledek průzkumu naznačuje, že tábor „Dobra“, obvyklý šampion v infiltracích a manipulacích ztrácí dech.
    Dynamika je na straně těch, kteří  odmítají mediální demagogie a politické manipulace. I velké levicové osobnosti (José Bové, Noël Mamère, Sylviane Agacinski, Michel Onfray, etc) se distancují od umělé reprodukce člověka a od manipulací s lidským životem. Všichni jsou reakční.  

Žádné komentáře:

Okomentovat