pátek 20. července 2018

afrika kluci

Lepší černé ovečky (svalnatí kluci) z Afriky než trapní italští (a čeští) hříšníci

Faráři všech konfesí kdysi soupeřili kdo zachrání víc duší, dneska na duše zapomněli a soupeří, kdo přitáhne do Evropy víc muslimů. Včerejší zpráva z Německa je zábavná, evangelický biskup navrhuje papeži, že si společně najmou letadlo, které bude létat nad Středomořím a signalizovat záchranným ong, kde se kdo z Afriky drápe do Evropy. Itálie odmítla zaregistrovat podobné letadlo a "humanisticky globálně" školeného Němčoura napadlo, že Vatikán je formálně nezávislý stát a letadlo se dá zaregistrovat i tam. Letiště případně dostaví.
      Podivuhodná je fronta italských farářů proti Salvinimu, zřídka kdy se objeví kněz, který dá imigrační demagogii do uvozovek. Záchrana duší přestala být  na italských farách na pořadu dne, na českých farách ovšem nikdy na pořadu dne nebyla.
    Gianluca Veneziani pregnantně analyzuje tento fenomén v Il Libero. Faráři ztratili zájem o věčný život, místo toho je o to víc zajímají libyjské pláže a život na nich. Nezabývají se už evangeliem, ale preferují organizování podpisových akcí - proti Salvinimu. Dávno už nepečují o ovečky svých farností, ale dávají přednost černým svalnatým beránkům z Afriky.
    Nepřekvapuje, že tucty farářů, zvyklých zaměnit kazatelnice za volební tribuny, společně s intelektuály, teology a katolickými laiky horlivě šíří dopis určený biskupské konferenci, který její předseda biskup Bassetti podepsal jako první. Odsoudit antiimigrační italskou kulturu, strach z cizinců, rasismus, xenofobii. Rasistická kultura má podle autorů dopisu podporu v institucích, s imigranty špatně zachází, špiní ty, kteří přicházejí z dálky a vykořisťuje je.
     600 signatářů dopisu - mj. otec Bartolomeo Sorge, ředitel Civilta Cattolica, don Renato Sacco, prezident Pax Christi - pranýřují instrumentalizaci křesťanských symbolů, jako krucifixu a článků evangelia. Myslí tím především Salviniho, který jednou rukou odmítá imigranty a druhou rukou se podle nich drží kříže. Podle farářských cenzorů je Salvini pokrytec, neboť křesťanství a rasismus nejsou slučitelné,  nemůžeme být současně křesťany a odmítat imigranty. Pravý křesťan otevře přístavy a nejen to, věří, že v každém imigrantovi se skrývá Kristus. V dopise vyzývají italské biskupy, aby se jednoznačně vyjádřili a rozptýlili pochyby italských křesťanů. Nikdy v minulosti s něčím podobným tito farizeové nepřišli, kdysi jim Adolf Hitler nebyl dostatečným důvodem, aby něco podobného vyplodili, podobně Josef Visarionovič, s kterým mnozí z nich sympatizovali. Dnes tedy Salvini nebo tento farářský odpad.
    Před čtrnácti dny přišel s podobným pamfletem měsíčník Rolling Stones, naštěstí podepsali pouze tuctové tucty údajných umělců. Faráři jsou papežštější než papež sám, který sice horuje pro přijímání imigrantů, ale v posledním čase s jistou opatrností. Navíc farářská nehoráznost v rozhodování o tom, kdo je vůbec křesťanem. 
     Každodenní soudní hlídky v novinách mnohé o farářské „ušlechtilé“ frontě vypovídají. Asistence imigrantům od farářských otců v termínech prachy a sex. Nedávný případ dona Edoarda Scordia, faráře v Isola Capo Rizzuto, ve vazbě, zpronevěřil peníze na pomoc imigrantům ve své oblasti. Před měsícem farář z Grosseto, vyšetřován, propojil svůj osobní účet s kontem na pomoc imigrantům. V mnoha případech se jedná ještě o odpornější záležitosti. Don Sergio Librizzi, farář a kápo Caritasu v Trapani, podle prokuratury nutil imigranty k sexuálním kompenzacím za pomoc při zjednání azylu. Epizody tohoto druhu jsou každodenní. Don Antonio Zanotti, zakladatel komunity pro přijímání imigrantů „Oasa 7“ v provincii Bergamo, obviněn z požadování sexuálního servisu na imigrantech, výměnou za finanční pomoc.
       Na základě těchto skutečností si dovolíme tvrdit, že tito určitě nebyli dobrými křesťany. A částečně nám to objasňuje, z jakého důvodu jsou náměstí se Salvinim plné lidí a italské farnosti jsou prázdné.

Žádné komentáře:

Okomentovat