středa 16. ledna 2019

politicka policie

Referentík Haldenwang

Dnes ráno to udeřilo, arogantní  šéf německé politické policie (úřad pro ochranu ústavy) Haldenwang oznámil na tiskové konferenci zatím nedoceněnou hrůzu pro celou evropskou demokracii, on a jeho sekretariát naznali, že politická síla Alternativa pro Německo, pro niž hlasuje 14% Němců, je nebezpečná pro německou ústavu. Žádný soud, žádná společenská diskuze, referendum atd., v Německu o tom rozhoduje politický aparátčík, bývalý referentík v ministerstvu vnitra Haldenwang. 
      V listopadu jmenovaný šéf německé politické policie (spolkový úřad pro ochranu ústavy), tuctový právník Haldenwang, splnil očekávání klanu Merkelové, rychle nařídil sledování, a to je totéž co pomalá likvidace, jediné reálné politické opozice v Německu, strany AfD. Něco podobného se čekalo, ale režimní servilnost toho individua předčila všechna očekávání. Bývalý předseda tohoto úřadu  Hans-Georg Maassen musel být vykopnut, aby se úřad mohl rychle proměnit v centrálu politického teroru. Na celou AfD je uvalen tzv. Prüffall, tj. nižší stupeň pronásledování strany, všechny metody špiclování ještě nejsou povoleny, avšak některé organizace AfD a její členové padli do vyššího stupně špiclování a politického pronásledování, v případě JA (mládežnická organizace AfD), durynské zemské organizace AfD a některých stranických proudů se přímo použijí metody tajných služeb, odposlouchávání aj., soudní rozhodnutí není nutné, denunciace jsou vítány.
       Podle Haldenwanga je politika celé AfD namířena proti demokratickému pořádku. Kdysi takto argumentovali jeho předchůdci v totalitních obdobích, k termínu demokratický dodávali ještě nacionálně nebo socialisticky. Důvodem pro tento zcela výjimečný a v daném kontextu antidemokratický krok s fašizujícím nábojem, mají být protiislámská a pronárodní vyjádření některých členů strany, přitom něco takového program strany  neobsahuje. Podle Haldenwangovy perverzní fantazie je např. většina českého národa nebezpečná německé ústavě. 
       V případě mládežnické organizace AfD se podle Haldenwanga přímo jedná o extrémistické snažení, mládežnická organizace pohrdá lidskou důstojností, jako příklad uvedl nadávky imigrantům, jako je „imigrace nožů“ nebo výroky zesměšňující parlametarismus. Haldenwang by pravděpodobně v jiných státech byl registrován psychiatrickou klinikou. 
     Haldenwangova zmatená rétorika v každém případě připomíná výrazivo hrubých totalitních režimů - u stranických proudů a u JA se zatím úplně neprokázal extrémismus,  ale jsou již podezřelí, budeme dál shromažďovat, vyhodnocovat, analyzovat, budeme zkoumat, jak se celá AfD chová ke stranickým proudům a JA.
   Šéfka parlamentní frakce AfD v Bundestagu Alice Weidel řekla, že nyní je jasné proč Hans-Georg Maassen musel být vykopnut, byl překážkou těmto opatřením. 
     Je evidentní, že post-demokratický režim vyslal signál obyvatelstvu - protiimigrantská vystoupení, včetně názoru, budou kriminálně stíhatelná, a to za jásotu televizních redakcí a prorežimních politických partají. Kdo se v Německu vyjádří kriticky o imigrantech spadá do zóny pronásledování politické policie.
    Žádný člen AfD nikoho nezabil, nenapadl, nezranil, neznásilnil, ale právě naopak, členové strany jsou pro svůj názor vystavení fyzickým útokům, často životu nebezpečných, jsou společensky a pracovně skandalizováni a vystavováni postihům se strany režimních organizací, to k žádnému opatření politické policie nevede, přitom právě oni jsou kráceni na ústavních právech. Před pár dny s režimem spjatí levičáci téměř smrtelně zranili poslance AfD Franka Magnitze, lepší chvíli pro vyhlášení svých opatření si Haldenwang nemohl zvolit.
     V dnešních hlavních berlínských novinách TAZ, vedoucí redaktor plátku nazval svůj článek „Danke Antifa“ a vyzval k násilí proti pravici, téměř vyhlásil vyhlazovací válku proti straně AfD, plátek je štědře financován berlínskou radnicí. Německá společnost se nenachází v dobrém stavu. Vede se válka proti obyvatelstvu, které se neztotožňuje s vládnoucím názorem a má odvahu svůj názor obhajovat. Klíčové tituly dnešních TAZ: Ženy proti pravici; Útok na demokracii (v Maďarsku nepřejí genderovým studiím); Pravicové tažení (o EU volbách); Pravicová propagandistická válka; Sledování samotné nestačí (na AfD se musí ještě víc přitlačit); atd.

Žádné komentáře:

Okomentovat