neděle 17. února 2019

gilets jaunes

Infiltrace

Včera silná přítomnost žlutých vest ve francouzských městech, podle ministerstva vnitra 46 000, podle policejního syndikátu 230 000. Macronovy debaty s (pozvanou) veřejností moc nezabraly, stejně jako represívnější zákony. Žluté vesty kanalizují protest sociálně slabé Francie, nebo se dnes už ani přesně neví, kdo se za nimi skrývá. Jejich zástupci se zúčastňují televizních debat, někteří se stali mediálními stálicemi, požadavky nejsou úplně jasné, to co říkají má stejně slabé racionální jádro, jako to, co říká Macron. Včera odpoledne však  došlo k hnusnéhu aktu spáchanému skupinou žlutých (viz. video), napadli odpornou verbální atakou velkého francouzského filozofa židovského původu Alaina Finkielkrauta.
    V dnešní době se všechno rychle na pár minut zvěční, někdo to určitě natočí. Stalo se i v tomto případě. V žlutých vestách maskované Allahovy děti. Arabský profil se moc zamaskovat nedá a když se otevře lavina protižidovské a protiizraelské nenávisti, je všem jasné, co je to za Francouze: „Palestina! Francie je naše (ne židů). Vrať se do Tel Avivu, sionisto, bastarde...Bůh tě potrestá, umřeš“. Slogan jasně prozrazuje o jakého boha jde. Tito lidé přišli do Evropy ještě před pozváním Merkelové, je pozval Sarkozy, Chiraq a katastrofu zahájil machiavellistický Mitterand. Evropská unie se zabývá stále dokola kvótami pro tyto lidi, realita si ovšem vynucuje jinou otázku - zrušit těmto lidem evropskou příslušnost, popř. občanství a odsunout je zpátky do jejich vysněné vlasti. Minimálně se dají dohledat podle videa pachatelé tohoto konkrétního činu a vrátit je odkud přišli. Antižidovství nemá v Evropě právo na pobyt.
        V průběhu několikaměsíčních protestů se až na výjimky nevyskytly žádné recidivy podobného typu, záměr diskreditovat hnutí žlutých je evidentní. Dokonce, a to je v dnešní Francii znak velké odvahy, mezi žlutými se vyskytli i demonstranti s kippou. Polge Aimé twittoval: „Shabat shalom. Nosím kippu a nezaznamenal jsem žádný antisemitismus. Naopak, všichni jsou ke mně velmi vstřícní“. Podobně Baruch Hachem a jiní. 
      Filozof  útok komentoval Le Parisien a pak v televizi LCI, vybranou rétorikou a elegancí, jak je mu vlastní, bylo to velmi nenávistné, týkalo se to Palestiny a proizraelských pozic, směs lidí z banlieue, extrémní levice a možná soralisté (Soral z extrémní pravice paktující se s islámem). „Překvapuje mě to, byl jsem jeden z mála intelektuálů, kteří hnutí podpořili“. Útok na filozofa se odehrál v lepší čtvrti Montparnasse, téměř profesionálně nafilmován a okamžitě šířen Yahoo. Na první pohled je podivné, že tyto primitivní týpky vůbec okamžitě poznali, že jde o filozofa, vypadalo to, že záměrně čekali před jeho obydlím a okamžitě zaútočili, video vzbuzuje dojem organizované inscenace.
      Podle Marine le Pen jde o infiltraci antisemitské extrémní levice do hnutí žlutých, šéf republikánů Laurent Wauquiez nejspíš rozpoznal oč jde, útok odsoudil a řekl, že antisemitismus se halí do vlajky antirasismu  a živí se lovem islamofobů.

Žádné komentáře:

Okomentovat