pondělí 11. ledna 2016

svet a evropa

Letem světem..

   Pokud prolistujeme evropská informační média můžeme mít pocit, že jsou určená pro pobavení v čekárně onkologické ordinace, aby vdechly  čekajícím optimismus, jsou i horší  choroby než jejich tumory.
  Kdysi velmi kvalitní noviny Frankfurter Allgemeine se proměnily v politickokorektní, až velmi nekorektní propagandistický nástroj, redaktoři přehlédli, že polo-lži zlikvidují na prvním místě kvalitu čtiva.  Většina členů Alternativy pro Německo (AfD) se podle rychlého průzkumu mínění domnívá, že velká kriminalita minulého roku, je důsledkem velkého počtu imigrantů přítomných v Německu. Frankfurter Allgemeine oznamuje, že tento "hrůzný" názor členů AfD protiřečí výroku ministra vnitra Maizièreho, který řekl, že kriminalita mezi imigranty není disproporční. On to řekl a  to dokazuje pravdu. Pokud jsou žurnalisti Franfurter Allgemeine Pythagorejci, tak je to omlouvá. Pythagorovi žáci tak dokazovali pravdivé výroky - mistr řekl. Členové AfD se mají dokonce domnívat, že pokud státní administrativa zablokuje odsun imigrantů, kteří nemají na pobyt právo, měli by za to mít trestní zodpovědnost. To ještě tak, za něco zodpovídat!
   Zcela adekvátní názory, odpovídající zdravému rozumu posune propaganda FAZ do polohy něčeho velmi špatného. Jen naznačí barvou písma a zdviženým prstem možnou zločinnost. Demagogické referování o názorech členů AfD, pak projde veškerým německým tiskem. Členové AfD by se měli nějak označovat, jsou s tím přece zkušenosti. Domnívat se  v Německu bez požehnání ušlechtilých vůdců a médií už nesmíte  vůbec nic. Zábavné.
   V rozsáhlém artiklu se dál  dočteme, jak jsou znepokojeni v Kolíně žijící Arabové z posledních událostí, ale uklidnil je jeden z místních imámů, nic se neděje, buďte klidní. Advokát a organizátor masové imigrace do Evropy Peter Sutherland z OSN nám sděluje, že imigranti si zaslouží víc respektu a rasisté je stigmatizují, čím dál tím víc. Ach ti půvabní neškodní mladí imigranti, ale kde jsou ženy a děti, ty Sutherland nemusí, není pedofilní. Sárský ministr vnitra  Klaus Bouillon se domnívá, že současné zákony nedovolují někoho odsunout, inu jsou v zákonech mezery a tak to nejede.   Levicoví ve vládní koalici zabrzdí pravicové, nedovolí odsouvat ani vzít sociální podporu imigračním zločincům, není to v lajně s evropskounijními befely.   
   "Taharrush gamea", jinak arabský terminus pro sexuální obtěžování žen se rozšířil z arabských zemí do Německa a je to už velmi rozšířené, jak  berichtuje BKA, jinak spolková kriminální agentura ve Welt am Sonntagu. Už jí nic jiného nezbývalo než to oznámit, předtím s tím otravovali pouze polozločinci z Alternativy pro Německo.
   A něco pro ekonomy, Dax za týden 900 bodů ztratil, ale v pondělí 80 nabyl a uvidíme.  Kdo by se dál ekonomickými  teoriemi trápil. Strom žití se zelená. Evropská mládež v dalším průzkumu je posedlá radostí z Schengenu a ráda cestuje, cool mají být  i Unií placené pobyty na zahraničních univerzitách. Čínská mládež se raduje, že stát povoluje další dítě v rodině a Evropská unie to Číně taky povoluje, ale ať s tím nechodí do Evropy kazit nám politickou ušlechtilost.   
   A zprávy třeba z Náhorního Karabachu, když už je Evropa tak nudně ušlechtilá. Narodilo se tam víc dětí než obvykle, populace pomalu narůstá, nikdo odtud neprchá a jen se pracuje. A arcibiskup nám sdělí, že je ochoten se nechat zabít za svoji rodinu, za svoje blízké, za svoji vlast. Vzít i pušku do ruky a bojovat a cituje Písmo. Ale raději do Evropy zpátky, je tam sice smrad, ale nemusí se bojovat, jen vítat.
   Ve Frankfurtu místní katolická církev organizuje 16. ledna synod. Reformovat, modernizovat. Bude ombudsman a žehnat se víc homo-párům a rozvedeným. Konečně ani apoštolský administrátor od Svatého otce nic nenamítá. A víc charity. Pro koho? Ve státě, který trpí hlavně trávicími problémy z přejídání. To vysvětlí Gaby Hagmann, ředitelka Charity. Předem naznačuje, že církev musí víc kráčet cestou politiky. Příští týden dovysvětlí. Měli by si pozvat karabašského biskupa, ten by je zpátky vrátil k Písmu a ke Kristovi.
   A z jiného soudku na závěr - je tu  Ross Douthat z New York Times:  Merkelová spolu s ředitelkami německých levicových i pravicových dobře placených charit a skorocharit  destabilizovala stát i celou Evropu. 90% imigrantů, které přivedla jsou mladí muži jiné kultury, pokud přivedete tuto masu do jedné země, bude to mít hrozné konce. Evropská touha po politické a kulturní sebevraždě je vyvrcholením evropské tolerance ke genocidě před 75 lety. Pokud věříte, že homogenní, stárnoucí populace může asimilovat tak kulturně odlišnou masu, můžete kandidovat na místo mluvčího současné spolkové vlády. A určitě jste se zbláznil. Zrodí to násilnou atmosféru adekvátní třicátým létům. Houellebecqova vize se naplní. Němci se domnívají, že jejich minulé zločiny jsou tímto humanitarismem vykoupeny. To všechno znamená, že Angela Merkelová musí odtáhnout -  snad její země a celý kontinent nezaplatí příliš vysokou cenu za její šílenství.
  A dobrá zpráva nakonec - článek Rosse Douthata prošel většinou německého tisku..

Žádné komentáře:

Okomentovat