pátek 19. února 2016

renzi

aaaailgiornale.it/news/mondo/ue-renzi-impone-laccoglienza-ricollocamenti-o-niente-fondi-1226921

Žádné fondy

   Čtvrteční zasedání šéfů unijních zemí může být zajímavé jen něčím okrajovým. Tato sešlost jednoduché angličtiny není kompetentní a až na výjimky jsou tito lidé důkazem krachu evropské demokracie.  Jejich rozhodnutí jsou pouze polorozhodnutí a budou dovedně deformovaná intrikánem Junckerem, Merkelovou a nohsledy.
  Zajímavé bylo prohlášení maniaka počítačových her a smsek, postkomunistického svazáka a k tragedii všech Italů jejich ministerského předsedy Renziho. Při obědě v bruselském Justus Lipsius - a jemu evidentně přejídání jde k duhu. Pokud východní Evropa nechce imigranty, nedáme jim fondy - dozvěděli jsme se od italského polointeligenta. Imigranti se prý dotýkají všech a východ si je odmítá brát. Jen by tam brali prachy. Nedáme jim je (prachy) a uvidíme.
   Il Giornale, které tam mělo korespondenta, aby sledoval zblízka  patologii italského předsedy vlády a mohl pravdivě informovat italský lid, dál píše, že Francouzi a Němci pokyvovali souhlasně hlavami. Juncker opakoval svoje zaříkadlo, že řešení je jen evropské (a v dlouhodobé perspektivě má východ Evropy nejlepší podmínky ke kolonizaci ušlechtilými muslimskými imigranty - říkají veřejně francouzští socialisté). Žádné národní řešení, všichni už prý souhlasí s rozmisťováním, tvrdil Juncker - můžeme se dočíst v il Giornale. Všichni souhlasí, až na  lid.
  V tom samém listě se můžeme dočíst zajímavé pokračování a odpověď  italskému ministerskému předsedovi. Čtyři bývalí italští ministerští předsedové míří na chlapa v paláci Chigi (palác předsedy vlády).  Tonoucí stéblo chytá, Renzi léčí Itálii homeopatickou medicínou.  Včera na Renziho zaútočil též Financial Times. Jeho štěstěna se prý už vyčerpala. Valí se problémy, které dovedně přesouval na druhé. Imigranti, ekonomie a krachující banky. 350 miliard eur pochybných úvěrů. Italské banky musí zkrachovat, aby se v ekonomii vůbec něco pohnulo. Ale tam jsou kamarádi, z partaje a odjinud.  Bývalý prezident Napolitano řekl, že Renzi by se už měl konečně osvobodit od diktátu Merkelové (a začít myslet?). Má být izolován i v socialistickém světě a z kamarádů mu tam zůstal jenom  Martin (Schulz). I super politickokorektní Frankfurter Algemeine (pokud jde o prachy stává se list pouze korektním), měl odhalit konflikt zájmů ministerského předsedy v případě  banky Etruria.
  Il Giornale píše, že až na finance (a podivné machinace) mu politickokorektní vůdci nic nevyčítají a tak  mu v podstatě nic nehrozí. Nejspíš útokem na východní Evropu při obědě chtěl potvrdit svoji politickokorektní ušlechtilost.

Žádné komentáře:

Okomentovat