neděle 17. dubna 2016

boris johnson

Bojo aneb evropskounijní ráj za Kanál

Bojo - starosta Londýna Boris Johnson. Je inteligentní, charismatický a zcela vyjímečný v šedém prostoru Evropské unie. Vykopl ve volbách předchozího starostu Ken Livingstona, levičáckou a antisemitskou hrůzu, vůbec kvůli tomuto individuu kdysi Thatcherová zrušila region Velký Londýn, aby ho zbavila funkce.
  Livingstone prohlásil, že pokud zvítězí BREXIT, odstěhuje se z Británie a vtipný Boris Johnson kontroval, „To už sám o sobě je důvod, aby BREXIT zvítězil“. Nejen Livingstone, ale makléři ze City a levicoví miliardáři, dělničtí milionáři, vůdci chudých v Labour party organizacích a ušlechtilí gender bojovníci za nová pohlaví i bezpohlavní, straší peklem na zemi pokud Britové v červnu řeknou své ano a evropskounijní ráj se přesune za Kanál.
 Bojo, též z konzervativní strany, mává Cameronovi a smířlivě mu naznačuje, že nepřijde o job, pokud BREXIT zvítězí. Je velkorysý, nechá ho dál blábolit v Downing Street 10. Ale Cameron už má dost dětí k živení a tak je nedůvěřivý. Přece jenom s Merkel-Juncker-Holland grupou se už skamarádil a navíc ví, že kdysi v měšťance přece jenom dosahoval lepší output než toto povedené trio. S Bojo si není tak jistý.  
 Bojo říká, že ministerský předseda podvedl národ, když sliboval, že zastaví nájezdy odjinud na Británii. Bojo zahájil 10ti týdenní kampaň proti superušlechtilé Evropské unii.  Podle tisku kromě ministerského předsedy hodlá bušit do financministra Davida Osborna a ministryně vnitra Terezy Mayové.
  Bojo: „Tereza a David dlouhodobě blábolí, že omezí přístup cizinců na trh práce, ale evropský soud rozhodl úplně jinak již v r. 1991“. 
  Bojo procestuje Británii v autobuse, který nazval Boris Bus, nejspíš našel i českou inspiraci pro svoji kampaň. Začal v Manchesteru – přišlo mu na mítink 400 lidí. „Musím překonat přirozenou inercii lidí a strach ze změny. Jen žádné žvanění“.
 „Oni (EU příznivci) se domnívají, že 23. června každý zapomene na žvanění byrokratů  o reformě Evropské unie, doufají, že lidi znervózní a BREXIT zamítnou“. „Celá ta kakofonie varování ztrácí na kreditu. Lidi už ztratili trpělivost s celou EU“.
 „Oni (EU) se snaží vsugerovat veřejnosti, že obchod je zcela kontrolován vládou (a EU), obchod závisí na  vládě. Hov... To vůbec není pravda. Má to co do činění s byznysem, podnikavými lidmi, podniky – oni rozhodují, co koupí nebo vyrobí. Bude to akcelerovat, když zmizí EU byrokracie a politické ovlivňování“.
 „EU posiluje německou dominanci v Evropě, je to přesně opak toho, co bylo zamýšleno“.
 „EU se vytvořila po válce v idealistické vizi francouzských byrokratů vytvořit evropskou strukturu, která podváže německý vliv“.
 „Když EU ideologové koncem osmdesátých let otevřeli hranice, nevěděli, jak to dopadne. Nebyli schopni myslet v širších perspektivách“.
 „Nemyslím si, že pokud Cameron ztratí referendum, bude muset odstoupit, konečně, kdy se stalo v Evropě něco podobného (naposledy de Gaulle)“.
 „Obama by se neměl k referendu v Británii vyjadřovat, je to od něho pokrytecké, jde o naši suverenitu, Američanům ji nikdo nebere. Američané odmítají jakoukoliv mezinárodní jurisdikci a dělají dobře“.
 „Británie je velkou evropskou civilizací, jsem velmi pozitivní pokud jde o Evropu, ale Evropa je něco jiného než Evropská unie“.
 „V posledních stu letech Británie hodné krvácela, aby si uchovala demokratické principy a proč by je měla ztratit v Evropské unii“.

Žádné komentáře:

Okomentovat