sobota 21. května 2016

lascivni

Lascívní

Juncker v interview v le Monde hrozí Rakušanům i Britům, lucemburský génius to vzal  jedním vrzem. Zajímavější než to, co říká on, je prohlášení Dicka Martyho, bývalého švýcarského prokurátora se specializací na mezinárodní zločin, poslance Státní rady a předsedy švýcarských skautů ve švýcarském Journal du matin.
  „Na lavici obžalovaných by měli sedět ti, kteří organizovali fiskální úniky ve velkém. A hlavním odpovědným je Juncker. Neudivuje mě, že to nyní v Unii tak špatně funguje. Juncker nebyl jenom lucemburským ministerským předsedou, ale i ministrem financí. Jak nyní může tento člověk praktikovat fiskální transparentnost.“
   Juncker v hovoru s le Monde hrozil Britům. Pokud opustí Unii, prý se stanou dezertéry se všemi důsledky. Ekonomická statistika není jeho silnou stránkou, jinak by věděl, že např. německý export je na Británii velmi závislý, Británie importuje z Unie podstatně víc než opačně.  Pokud Británie zůstane v EU, jsou možné reformy, které dohodl s Cameronem. Aplikace těchto reforem prý nebude snadná, protože členové šestky nejsou jednotni. Šestkou myslel původní zakladatele evropského hospodářského společenství. Zajímavé, proč zrovna tato šestka má mít nějaký význam?
   Juncker zcela flagrantně porušil předpokládanou neutralitu Evropské komise a vyzval Rakušany, aby volili zeleného levičáka Bellena. Nemá rád extrémní pravici. Extrémní pravice je hnutí, které Juncker takto oznámkuje. Nemají prý rádi jiné – pak by tam především patřil on svým štvaním proti Maďarsku, Rusku atd.
       

Žádné komentáře:

Okomentovat