sobota 17. září 2016

bratislava unie

Podivíni v Bratislavě a referendum v Německu

Bezpečnostní opatření, jaké Bratislava nepamatuje, a to se tam kdysi scházely nějaké „altos cargos“. Operetní bezpečnostní fasáda trapnosti, nulám hrozí pouze jedno nebezpečí, že se před ně postaví nenulové číslo. Zabít chtěli Reagana, Bismarcka, Lenina atd., tito v Bratislavě přítomni nebyli. Možná Orbán se může něčeho obávat, ale nebezpečí mu hrozí právě od těch nul.
     Pouze hodnocení Viktora Orbána může být směrodatné, ostatní je výrazně nezajímavé a nudné: „Setkání v Bratislavě je velkým neúspěchem. Imigrační bruselský diktát se nezmění“. „Evropská unie pokračuje v sebedestruktivní a naivní politice, mluvilo se tam o distribuci imigrantů, nikoliv o tom, jak imigraci zastavit na evropské hranici“.
   Orbán po konferenci v Bratislavě též řekl, že 24. září se sejdou ve Vídni lídři států tzv. balkánské cesty a budou se radit, jak ji dál zablokovat, v Maďarsku se bude konat referendum k bruselské imigrační politice a lid se vysloví. Podle Orbána jsou Německo a Řecko klíčové (a selhávající) země v řešení imigrace. Do té doby, dokud Německo nezavede imigrační limit, masová imigrace bude pokračovat. Podle Schengenské dohody Řecko musí zabránit vstupu imigrantů do země, ale Řecko selhalo na celé čáře. Německo a Řecko se musí vrátit k dodržování konvencí a zákonů.
   Evropské země by měly být posuzovány podle toho, jak jsou schopny zajistit svoji bezpečnost popř. se podílet na celoevropské, nikoliv podle toho, jestli vykazují solidaritu s imigranty. Maďarsko je nejsolidárnější evropskounijní země, zabezpečili jsme naši vnější hranici a bez toho by mnohé jiné evropské země čelily vážným problémům. V Bruselu vůbec nechápou, oč jde. Jde o zachování bezpečnosti a národní identity evropských zemí. Evropská unie by neměla obcházet dohodnuté evropské zákony metodou právnických triků, řekl před summitem Orbán Schulzovi.
    Viktor Orbán je jediný, komu přísluší epitetum vůdce a zařadí se mezi velké, ostatní budou zapomenuti už pozítří ráno. Orbán založil a vybudoval stranu (Fidesz), získal v Maďarsku všelidovou podporu, ostatní vypluli ze stranických intrik a podrazů, Holland začínal jako poskok v Mitterandově štábu, pozoruhodné na jeho kariéře bylo, jak podle podrazil vlastní ženu, Merkelovou pozval do stranického aparátu Kohl, Renzi partajní karierista atd.
    Cestou z unijní krize by byl návrat k demokracii, ne ovšem k demokracii stranických intrikánů a podlosti. Přímá volba státních činitelů všech úrovní a systém referenda. Intuice lidu plynoucí z reflexu sebezáchovy, přímá většina všech musí rozhodnout, co je v daný okamžik správné, ne intrikáni v partaji. Většina všech Atéňanů rozhodla, i v Talmudu se praví, že o správném výkladu Tóry pokud je spor, musí rozhodnout většina obce. Pokud politickokorektní média včetně jejich univerzit chtějí tvrdit, že kompetentní je ta skupina s Merkelovou a Junckerem v čele, která se sešla v Bratislavě, bude to už málo směšné i pro humoristický týdeník.
    V Německu bavorská křesťanskosociální unie (CSU) nyní přišla s významnou iniciativou k prolomení vnitropolitického patu, a která by měla celému politickému systému vrátit důvěryhodnost. Zavedení přímé demokracie v rozhodovacím procesu.  Předseda strany Seehofer připravil vnitrostranické hlasování o předloze zákona o zavedení referenda v Německu. CDU přisluhovači Merkelové jsou unisono proti něčemu takovému, prý je to brána populismu. Předseda statutární komise CSU Markus Blum: „Politický systém ztratil věrohodnost a musí ji získat zpět. Zavedení institutu lidového hlasování posílí demokracii a pocit lidí o spolurozhodování“. Návrh CSU počítá s tím, že o rozhodujících evropskounijních otázkách by rozhodoval lid dvoutřetinovou většinou. Dvoutřetinovou většinou by mohl lid též měnit ústavní zákony. V průzkumu veřejného mínění 75% dotazovaných Němců návrh podpořilo.       
   

Žádné komentáře:

Okomentovat