pátek 16. září 2016

evropsky parlament schulz

Neutralita bez imperialistických aspirací

Od předsedy parlamentu se obvykle očekává alespoň pokus o předstíranou neutralitu. Tvářil se tak kdysi i Kalinin, v Československu chartisté poslali Chartu Indrovi v dobré víře, že bude respektovat parametry své funkce. 
Ale jak říkali někteří z chartistů, nestalo se tak a podle je práskl. Podobný typus chabější inteligence je v čele Evropského parlamentu. Sociální demokrat Schultz – absolvent nižší knihkupecké. Tento evropskounijní velikán nepřijde s konzistentní vizí evropské budoucnosti, ať už je konečně jakákoliv. Jeho velikost sahá ke dvěma holým větám na sociální síti. Dozvěděli jsme se v souvislosti s Brexitem: „Britové znásilnili evropskounijní pravidla. Filozofie Evropské unie není založena na rozhodování davu“.  Socani se pomalu, ale nezvratně přibližují fašizoidní vizi vládnutí.   
  Schulzovy manýry práskání a osočování předčí počínání výpravčího z Rohatce, který vedl kdysi československý parlament, práskl Chartu, ale fasádu neutrality formálně zachovával. Schulz ve Frankfurter Allgemeine dal průchod své neomalenosti a napadl východoevropské země s téměř podobnou vulgaritou jako jeho lucemburský komplic. Německo je prý připraveno nést většinové náklady na pseudouprchlíky a východní Evropa je nechala ve štychu. Počínání Merkelové před rokem bylo zcela správné. Imperialismus obvykle cílí na totální  zničení podstaty protivníka. V schematu přítomnost  se imperialismus  halí do kabátu morálky Schulz-Merkel, protivníkem jsou demokratické aspirace lidu v Británii a východní Evropě.
   Schulz v německých novinách nezapomněl na výhrůžky, prý se vše může otočit a Němci zavřou kohout. Samozřejmě, že tento demagog nemyslel penězovod z východní Evropy – zisky bank, podniků atd., které jsou v německých rukách. Zavře ponižující almužnu z Evropské unie, která se většinově rozplyne v korupčním podsvětí, v administrativních nesmyslech a navíc výrazně snižuje efektivitu státní administrativy v členských zemích.
 17 miliard eur, které dostanou Poláci, mají být spolufinancovány tvrdou prací Němců. O ekonomii sociálnědemokratický politruk nic moc neví, orientuje se pouze v ideologickém balastu. Miliony Poláků nejkvalitnějšího intelektuálního potenciálu se v Německu podílí na jejich ekonomickém zázraku, bez levných polských subdodavatelů by německý průmysl nebyl kompetitivní, atd.
   Pozoruhodnou floskulí uvedl svoje představy o zahraniční politice Unie, solidaritu s východoevropskými zeměmi Unie prokázala tím, že na Rusko uvalila sankce. Evropská unie se nachází podle Schulze v nebezpečné situaci, jeho analýza však není úplně přesvědčivá. Důvod krize je jiný, Evropské unii chybí vůdci a rozumná politika bez imperialistických aspirací, ať už mají jakoukoliv barvu.
       

Žádné komentáře:

Okomentovat