pondělí 2. ledna 2017

reich hamburg

Připomíná to rajch

Nebo to tam již padlo. Německý propagandistiský „drittesreichsabfall“ vykopali v Hamburgu v NDR (Nord Deutscher Rundfunk) z hrobu. Politickokorektní primitivismus se neštítí ničeho – v rozhlasovém pořadu pro děti (Kindernachrichten) můžete mít pocit cesty časem a právě se píše rok 1942 a pořad připravili nejlepší  Goebbelsovi lidé v protektorátním rádiu.
   Moderátor: Jedno z témat, které naše děti velmi rychle reportérce pojmenovaly: Nenávist a lež na internetu.
   1.dítě: Poslední období dochází k tomu, že lidé šíří lži, které povstávají z nenávisti, která je tupá. Přeji si, aby to přestalo a už nikdo takové lži nešířil a žádná nenávist by nepovstala.
    2.dítě: Facebook a další platformy s tím musí něco udělat – proti těm hater, zatím se to nebralo vážně, mělo by se to masívně řešit.
   3.dítě: Když někdo např. jen tak pro nic za nic napíše: „Uprchlíci nám berou pracovní místa“, další to na síti sdílí, lidé tomu přikládají váhu a vzniká nenávist proti uprchlíkům...není to dobré.
   4.dítě: Facebook a Twitter musí dohlížet na příspěvky. Sice říkají, že něco vymažou, ale měli by být pozornější.
   5.dítě: Možná to pomůže, když člověk slyší tyto lži, mohu si pak říct „néé, to neštimuje, není to pravda, je to lež“.
    V pi-news.net píše Sarah Goldmann, že tyto děti v NDR rádiu mají záviděníhodný gnoseologický náskok, přesně ví co je lež a pravda. 3. dítě např. říká „Uprchlíci nám berou práci, je to lež“. Řekněme tedy opak „Uprchlíci nám neberou pracovní místa“. Můžeme z toho dovodit, že téměř všichni jsou bez kvalifikace a v pracovním procesu jsou k ničemu. Určitě nelze. Hlavolam otázek – konečně všechny diktatury nabízí řešením – ministerstvo pravdy, které předkládá občanům povolené věty. S totalitární tvrdostí.
    Pravděpodobně, aby se rodiče víc v pravdě orientovali a mohli se obrátit přímo na autora, uvádí server pi-news.net i autora rádia pro děti: Mikado – Radio für Kinder: Jörgpeter von Clarenau (Mikado-Redaktionsleiter).
Komentář čtenářky Clyde Shelton na pi-news.net:
   Je mi 64 let, ve škole jsem mnohé pochopila o Adolfu Hitlerovi a druhé světové válce. Zdálo se mi nemožné, aby v Německu mohlo ještě někdy dojít a takové deformaci myšlení. Dneska po přečtení článku v pi-news.net to vím stejně, jako 150000 dalších čtenářů (20.12.2016 mělo pi-news.net kolem 600000 čtenářů). Ostatní jako tenkrát? Nikdo to nevěděl. Díky PI (pi-news.net), bez vás by mé poznání bylo pomalejší.     

Žádné komentáře:

Okomentovat