čtvrtek 2. března 2017

deniz nemecko

Deniz Yücel aneb Německo se dodělá samo

Německý kontroverzní žurnalista z tureckých rodičů tč. v turecké base. Erdogan a spol. mu vyčítají, že favorizuje kurdský terorismus (interviewoval velitele PKK Camil Bayika) a měl organizovat hackerský útok na ministerstvo energetiky, kde je ministrem Erdoganův zeť. Denis Yucel momentálně pracuje pro die Welt a dobře mu to píše. Jeho fejeton o Němcích v TAZ starý již několik let má půvab a vysvětluje hysterické počínání vládnoucího klanu v Německu. Čtenáři politickokorektního listu moc nepochopili satirický nadhled a velmi článkem trpěli.
Super, brzo se Německo samo oddělá
   Ve středu Evropy vznikne brzo prázdný a vylidněný prostor. Nebude to až tak velká škoda. S Němci zmizí ze světa věci, které nebude nikdo postrádat.
    Konečně. Super. Úžas. V minulých letech se o tom jen špitalo, teď se to prokázalo vědecky (v číslech a datech) a úředně (s razítkem a pečetí): Německo se brzo oddělá.
    Jenom 16.5% z 81 milionu Němců jsou mladší 18 let. Nikde v Evropě není toto procento menší. Na 1000 obyvatel pouze 8.3 porodů – taky nejméně v Evropě. Obzvlášť potěšující – imigranti, kteří dlouhé roky vylepšovali demografická data, odmítají integraci a nechtějí brzdit německé vymírání.
    Ještě víc potěšující: východní Němci se oddělají jako první. V západní části klesl počet nezletilých v posledních deseti letech o víc než deset procent, na východě o 29 procent. Sandy, Mandy a Jacqueliny kašlou na německé porodné a všemi silami se snaží, aby lidové sporty jako kňučení, mňoukání atd. nedostaly novou krev.
   Kde neuspěli sir Arthur Harris, Henry Morgenthau a Ilja Erenburg a o čem George Grosz, Marlene Dietrichová a Hans Krankl jenom snili, spáchají Němci samotní a určitě k tomu dojde, dá se na to spolehnout. Některé věci nebyly úplně německé (kornbrot a totální válka) a německá důkladnost je všude ceněná a ještě víc obávaná. 
    Už to tak je, mnohé národy zmizely ze scény, Etruskové splynuli s Římany, Chetité se smísili s národy v Anatolii, Skytové se rozplynuli ve stepních dálavách.
Národ s věčně špatnou náladou
   Brzké vymizení Němců je lepší stránkou vymírání národů. Národ, jehož hlavním přínosem civilizaci je pojmenování a propůjčení tváře absolutnímu zlu, jak jednou napsal Wolfgang Pohrt; národ, který se od té doby utápí v nekonečné sebelítosti, sebezpytování a věčné špatné náladě;  národ, který vymyslel tucty synonym pro slovo „remcat“, pro všechno erotické si ale musí vypůjčit odjinud, protože používaný jazyk nabízí jen hrubou nebo klinickou slovní zásobu, tento neradostný národ může klidně odejít.
   Apropos jazyk: Seznam německých slov, které se vůbec nedají přeložit bez ztráty významu ilustruje jak okolní svět nazírá na Němce: Blitzkrieg, Ding an sich, Feierabend, Gemutlichkeit, Gumibarchen, Hausmeister, Heimweh, Kindergarten, Kitsch, Kulturkampf, Realpolitik, Nachhaltigkeit, Ordnungsamt, Vergangenheitsbewaltigung atd.
     Který rozumný člověk se stylem a ironií bude trpět, když tato slova a jejich obsahy zmizí z povrchu země? Nikdo. Větší citlivost pro německého ovčáka než pro vlastní jazyk.
     Zachování německého jazyka nemůže být argumentem pro zachování německé populace. „Pro svého německého ovčáka a jeho boudu cítí Němec větší něhu než pro vlastní jazyk“, poznamenal jednou Thomas Blum. V zájmu německého jazyka by to měli Němci co nejrychleji zabalit.
   Když je tedy konec Německa na dosah a hotovou záležitostí, co s prostorem bez lidí, který brzo vyvstane ve středu Evropy. Rozdělit mezi Poláky a Francouze? Rozparcelovat a dražit parcely na internetu? Darovat to Palestincům, Kabylům a ostatním? Proměnit to v přírodní rezervaci? Nebo všude pěstovat cukrovku?    
     

Žádné komentáře:

Okomentovat