sobota 4. března 2017

juncker krach

Krach..

Většina Holanďanů pro NEXIT. Evropská unie čelí systémové krizi nezměrného rozsahu. Bohu(dík)žel se už nedá zachránit faraonická pyramida, a za fasádou se skrývá svoboda národů, ovšem je to jako vždy předtím, otroci margarínového konzumu po svobodě neprahnou.  
   Juncker sdělil Evropanům, že je čeká další stmelování unijních plev, žádná skutečná a racionální reforma bruselského molocha, zůstane se u bigotních představ bruselských polointeligentů.  Odpovědí je mu šokující výsledek průzkumu veřejného mínění v Holandsku dvě neděle před parlamentními volbami.
    Poll ukázal, že 56% Holanďanů si přeje opuštění Evropské unie a pouze 44% by se v referendu o setrvání vyslovilo pro EU. Zajímavé je, že pouze 39% Holanďanů si přeje zachování současné podoby EU. Průzkum je vypovídající, populační vzorek byl dostatečně silný – 1174 Holanďanů.
   V příštích holandských volbách mají euroskeptici velkou šanci, není to jen Geert Wilders a strana svobody. 34letý profesor a žurnalista Thierry Baudet založil loni Forum pro demokracii, které má velkou šanci proplout ve volbách do parlamentu. Programem Fóra je přímá demokracie a opuštění EU, v názorech na islám není až tak radikální jako Geert Wilders. Profesor Baudet se domnívá, že po volbách spolu s  Wildersovou stranou svobody budou mít v parlamentu většinu a vytvoří vládu.
    Profesor Baudet: „Musíme změnit svět na obou stranách Atlantiku“. Případná pravicová koalice v Holandsku by v EU spustila lavinu, bez Holandska EU nebude existovat.
   K Junckerovým plánům na federální EU se vyjádřil i bývalý litevský prezident Rolandas Paksas: „Pokus o federalizaci EU bude mít krátké trvání, rychle povede k rozpadu EU. Evropa musí být sjednocená, ale sjednocením svobodných a suverénních států, které sami zodpovídají za svoji ekonomiku atd. Junckerem navrhované reformy jen zesilují negativní tendence a chyby minulosti. Evropa svobodných a rovnocenných národů je jediná možná cesta. Evropa bez bortícího se a nabubřelého liberalismu, bez umělého strachu a globálního kapitalismu. Zeptejme se Němce, Řeka, Litevce zda-li se chce vzdát své národní identity, pokud řekne ano, dejme zelenou Junckerovým plánům, jinak je odmítněne". Řekl v EU Rolandas Paksas, bývalý prezident a dnes europoslanec většinovému projunckerovskému stádu v EP.

Žádné komentáře:

Okomentovat