pátek 21. dubna 2017

sms mozek

 

Poprvé

Světové prvenství, poprvé rozhodl seriozní soud, že intenzívní telefonování mobilem vede k mozkovým tumorům. V zásadě celá věc byla zřejmá od počátků mobilové hrůzy, ale velký byznys, který je spojen s mobil-industry, pravdě moc nepřeje. Dva jasné důsledky byly všem normálně myslícím jasné již dávno. Tumory na mozku nebo totální zblbnutí. Nejhorší je asi permanentní smskování prokládané dlouhými hovory. Zrodí se blb a o tumorech vůbec neví. 
    Okresní soud v italském Ivrea ve čtvrtek rozhodl, že nádory na mozku 57letého Roberta Romea jsou důsledkem každodenního telefonování mobilem. Soud rozhodl, že má nárok na 500 eur měsíčně odškodnění.
    Asi to zvedne příjem většiny politiků a manažerů, kteří nedělají nic jiného než smskují nebo mobilují. Buď mají tumory nebo degeneraci z dlouhodobého mobilování, dostanou na základě italského precedentu 500 eur navíc.
    Právníci tvrdí, že je to první případ toho druhu a otvírá mnohé možnosti i pro ně. Předně taky velmi mobilují a budou asi též postiženi, pokud to ještě nedošlo až tak daleko, budou zastupovat statisíce nebo nedejbože v Evropě už miliony lidí, kteří tumory už mají.
    Roberto Romeo měl štěstí, vývoj tumoru se zachytil včas a byl vyoperován, důsledkem je pouze vadné slyšení a potíže na pravém oku.  

Žádné komentáře:

Okomentovat