středa 6. září 2017

peleton churchill

Spengler: vždy jen peleton vojáků zachrání civilizaci

 Fernando Sánchez Dragó ve španělském  el Manifiesto. Analýzy všeho druhu k islámskému teroru a ke stavu skomírající Evropy – čtenáři nám píší, a oprávněně, že nekonečné úvahy nepřinesou řešení. Citoval bych generála Gordona, který když čelil Mahdiho džihadismu popsal, opíral se o Thukidida, jak dopadnou národy, které místo zbraní se utíkají k zbabělosti.
    Navrhuji militarizaci konfliktu. Nikoho to nemusí skandalizovat. Děje se to v Sýrii, Iráku, Afghánistánu i v Izraeli. Trochu odlišným způsobem bojuje i prezident Duterte na Filipínách.
    Legionářem byl v jistém smyslu i policista, který reagoval a zastřelil čtyři vrahy v Cambrils. Mýlí se ti, kteří kvalifikují atentáty a teror jako důsledek Isis. Jsou války, které vede gerila nebo se berou rukojmí a jsou to vojáci, kteří je osvobodí.
    Zcela oprávněně kdysi řekl Churchill po opuštění Dunkerque, „války se nevyhrávají evakuací“. A evakuace jsou nástroje, kterými se brání Evropská unie a navíc nám je vnucuje. Evakuací máme bojovat s terorismem.
    Vladimíru Putinovi se nechvěla ruka, když poslal armádu, aby intervenovala v Čečně  a v Sýrii. Přišla doba, kdy by se politici měli stáhnout a nechat jednat vojáky. To je přesně ta strategie, kterou žádá svět od nepaměti v okamžicích války.
    Ať se stáhnou ti, kteří neví nic o koránu a neví, že muslim má pouze jednu vlast, a tou je islám bez geografické lokalizace, jak to přesvědčivě dokazuje agresívní expanze v minulosti blízké i vzdálené. Každý integrační pokus od nevěřících národů, kteří je přijmou, se setká jen s výsměšným úšklebkem. Práva, subvence, podpory atd., vše odsouzeno k nezdaru. Nikdy se nebudou cítit Španěly, Evropany a nebudou respektovat demokratická pravidla.
   Spengler napsal, vždy je to peleton vojáků, kteří zachrání civilizaci.,           

Žádné komentáře:

Okomentovat