čtvrtek 18. ledna 2018

drahos gore klima

Globální teplo a prezidentský kandidát

Při zběžném procházení politickými vizemi kandidáta Drahoše ve Wiki, může čtenáře napadnou trefný výrok ekonoma von Hayeka, profesionální obchodník s použitými idejemi, nebo též výprodej z bazaru evropskounijních nesmyslů. Žádná originalita, je to jeden z klaky A. Merkelové, pokud by vybírala ona kandidáty na českého prezidenta, byl by to právě on, jako by ho stvořila tato německá proimigrační fanatička.
    Pokud zůstaneme u von Hayeka, vědec, který se stává aktivním politikem, přestává být vědcem a stává se vágním intelelektuálem, který posuzuje problémy ve světle jistých módních a obecných idejí, podle Schumpetera je to nepřítomnost přímé zodpovědnosti za praktické záležitosti a následná neznalost těchto záležitostí z první ruky. Je ve vleku představ o dobru a zlu a to do té míry, jak jsou abstraktní a vágní.
   Kandidát Drahoš se ve Wiki domnívá, že globální klimatické změny zapříčinil člověk a měl by je napravit. Opírá se tímto tvrzením o vědu nebo je to politické vyznání, může Drahoš v tomto ohledu tvrdit něco jiného? Pak by to ovšem mohl rovnou zabalit, je to totiž klíčový axiom jeho politického tábora a velké části jeho příznivců. Dá se tedy dedukovat, že tvrzení nepramení z jeho vědecké podstaty, navíc jako chemik a vědec by musel být v otázce klimatu podstatně zdrženlivější, s argumenty zohlednit i protiargumenty a hlavně pracovat s pochybou. Člověk otevřený globálním lžím a evroskounijní skomírající ideologii na pražském hradě by byl neobyčejnou vzpruhou pro ideology globálního slizu nejen v otázce klimatu.  
    Na informačním serveru vědeckých informací NaturalNews se dočteme o petici vědců proti politické agendě globálního oteplování. Impozantních 31000 vědců a lidí pracujících ve vědě petici podepsalo, 9000 s Ph.D. Oxyd uhlíku je nezbytný pro správné fungování života na zemi. V dokumentech petice se osvětluje politická agenda globálního oteplování a její dopad na průmyslové konglomeráty a daňové systémy. V NaturalNews osvětlují proč teorie globálního oteplování je přímo nebezpečná. Limity na oxyd uhlíku jsou škodlivé pro flóru i faunu na planetě. Na petičním serveru petitionproject.org jsou odkazy na vědecké práce zabývající se problémem s širokým odborným spektrem. Mezinárodní politické dohody zatíží rozpočty národních zemí a ukradnou jim suverenitu a omezí pro rozvoj a prosperitu planety výrobu nezbytné energie. Alarmismus globalistů a jejich válka s rozumem přinesou západnímu světu pohromu.
    Petici uvádí dopis Fredericka Seitze, prezidenta Americké národní vědecké akademie, je to jeden z nejvýše dekorovaných amerických vědců. Oxyd uhlíku je molekula života, žádná škodlivá látka, která by musela z atmosféry zmizet.
    Klimatický alarmista, bývalý víceprezident USA, který si na globálním oteplování zařídil živnost, koreluje rostoucí teplotu oceánu s nárůstem oxydu uhlíku. Al Gore na pódiu klimatických tyátrů předvádí jednoduchý korelační graf, není to skutečná věda a neplyne z toho, že planeta bude zničena. Tlak par a CO2 nad mořem závisí na teplotě a je tedy přirozené, že tyto dvě časové řady rostou spolu. To nemusí nikoho znepokojovat.
Věda nabourá mýty

    V petici se požaduje, aby státní funkcionáři (nejen američtí) odmítli a opustili dohody z Kyota z roku 1997. Limity kladené na CO2 planetě vlastně uškodí, rostliny ho potřebují k svému životu. V petici uváděné výsledky vědeckých výzkumů nabourávají mýty o oteplování. V petici se dál praví, že politická agenda klimatických alarmistů zabrzdí technologický rozvoj a pokrok ve světě a což je též důležité, omezí suverenitu zemí v podstatných záležitostech, pod záminkou vyššího blaha a nutnosti.  

Žádné komentáře:

Okomentovat