pátek 23. března 2018

merkel macron libye

Zločiny (elit)

Merkelová bez důkazů v Skripalově aféře vyvolává protiruskou hysterii, včera naznala, že EU přitvrdí sankce a bohužel servilní satelitní země následují. Kancléř Kurz včera prohlásil, že Evropa to není jen Merkelová a Macron. V Čechách bohužel nic takového, herec-ministr, nic originálního, tragedie v obraně, tragedie v zahraniční politice, pouze papoušek evropskounijních nesmyslů, bez invence, originality, osobitosti. Zahraniční politika českého státu rovná se trapné kolaboraci a plkání do nekonečna rozmazávaného v nudné ČT. 
      Pokud podezření, tak důvodné. A diskuze o morální integritě evropskounijních politiků a médií s praktickými důsledky. Soud v Nanterre ve Francii má nějakou pověst, bývalý president Sarkozy je konečně v base. Pachatelem není sám, s Merkelovou tvořil nerozlučnou dvojici, dokazují to lehce dostupné obrazové záznamy jejich společného řádění. Spravedlnost by měla zefektivnit své postupy a tuto zločineckou dvojici šetřit společně, ušetří to čas i peníze.
     O Sarkozyho morálních kvalitách kdysi vehementně pochyboval Jacques Chirac, Sarkozy v base mu bude určitě velkou satisfakcí. Podezření na Sarkozyho podlost (a v kauzálním zřetězení i podlost Merkelové) trvá řadu let, podlost je klíčovou hodnotou v evropskounijní ideologii, a tedy by to nemuselo být až tak kriminální.
      Ve švýcarském 20min.ch (2.10.2012) se dočteme: „Agent francouzských tajných služeb zabil při povstání v 2011 Kaddáfiho na příkaz prezidenta Sarkozyho“. Kaddáfi prchal před bombardováním NATO letadel, zosnovaným Sarkozym. Tenkrát to oznámila i italská Corriere della Sera a potvrdil prozatímní libyjský ministerský předseda Jibril v egyptské televizi. Agent musel být velmi prohnaný, dobře se začlenil mezi libyjské rebely. Vpálil Kaddáfimu kulku do hlavy, ten nikam neprchal, bezbranně ležel na zemi. Degenerovanému evropskounijnímu televiznímu publiku a televizním vipkám  toto přišlo normální. Sarkozy měl silný důvod umlčet Kaddáfiho. V roce 2007 přivítal Kaddáfiho jako svého bratra v Elysejském paláci a na zahradě Elysejského paláce mu nechal postavit stan beduínů. Už před lety se spekulovalo o 50 milionech, kterými Kaddáfi podpořil Sarkozyho prezidentskou kampaň v roce 2007. 
      Ve včerejším Il Giornale profesor Moftah Missouri, bývalý velvyslanec a poradce Kaddáfiho. Zúčastňoval se významných jednání,  je velmi informovaný. Na ilustračním fotu setkání (2005)  Sarkozyho  (tenkrát ministr vnitra) s Kaddáfim, působí profesor elegantně a evidentně jako člověk vysoké kultury, píší italské noviny. Nyní žije vTunisu. 
Jak probíhalo setkání v 2005?
     Sarkozy mj. řekl, že bude prezidentským kandidátem. Kaddáfi odpověděl, že mu jako příteli pomůže. Nemluvili o penězích, ale bylo to zřejmé. Kaddáfi pokračoval, že je dobré mít za přítele francouzského prezidenta a máš moji plnou podporu.
Jakým způsobem se předaly peníze?
     Po nějaké době jsem viděl na stole Kaddáfiho dopis o financování Sarkozyho kampaně. Nevzpomínám si přesně na den, ale měsíc si pamatuji. Prosinec 2006.  Dopis byl podepsán Moussem Koussou (šéf zahraničního oddělení tajné služby) a adresován Kaddafimu.  
Co v něm stálo?
   Vzpomínám si zcela přesně, že navrhovaná cifra byla kolem 50 milionů eur, Kaddafi rozhodl o 20 milionech dolarů. Z francouzské strany se podílel na realizaci předání peněz Brice Hortefeux (bývalý ministr vnitra) a francouzsko-libanonský Ziad Takieddine, který jak plynulo z dopisu, předal v hotovosti Sarkozyho lidem již 5 milionů eur. Z libyjské strany se transakcí účastnili Bashir Saleh (šéf Kaddafiho kabinetu) a pokud se nepletu i Abdallah Senoussi, plukovníkův švagr.  
Jak víte, že Kaddáfi snížil částku na 20 milionů?
     Během bombardování letadly NATO v 2011, řekl Kaddáfi francouzské žurnalistce, že pomáhal Sarkozymu financovat volební kampaň. Na její dotaz, kolik mu dal, odpověděl, že si cifru nepamatuje. Následující dny mi řekl, že přispěl 20 miliony.   
Neosvětlil vám proč se najednou z přítele stal Sarkozy nepřítelem?
   Nevím, myslím si, že Sarkozy měl nějaké mentální problémy. Byl též zklamán, že se nerealizovaly nějaké kontrakty s Libyí (energetický), které se podepsaly za návštěvy v Paříži (2007).
Vzbouřenci chtěli dostat Kaddafiho živého, byl ale zabit, co o tom soudíte?
    Nemám přímé informace, mnozí v Libyi soudí, že byl zabit infiltrovaným francouzským agentem. Aby nemohl mluvit.
     

Žádné komentáře:

Okomentovat