pátek 6. července 2018

ceska televize

Na českou televizi zapomněl

Nejspíš se rozsype, až padne její faktická vůdkyně v kancléřském bunkru. Stephen Bannon, Trumpův exstratég, poskytl Il Liberu interview. Itálie je podle něho v centru národně lidové revolty proti rajchu Merkelové. Donald Trump se bere za zájmy USA ve světě, ale už dost studené války s Ruskem; Vladimíra Putina, který ztělesňuje ruský národní zájem a ztotožňuje se s pravoslavnou církví, evropská a americká (pseudo)elita démonizuje; nepřítelem lidu číslo jedna je Soros. Zasedání evropské Rady minulý týden v Bruselu ukázalo na panující chaos a rozklad. Merkelová vidí, jak se její enormní moc drolí.   
    Evropská historie může být změněna zeleno-žlutou italskou vládou. „Konec neomezené moci Merkelové v Evropě je na dosah, domnívám se, že její vláda v Německu de facto skončila. Merkelová je ve válce s vlastní stranou, pozorujeme permanentní odliv hlasů od CDU k AfD. Merkelová nebyla schopna minulý týden na zasedání evropské Rady  prosadit minimální konsens v imigrační otázce“.
    Jeden celkem jednoduchý, ale geniální Bannonův postřeh: „Je jasné, že v Evropě rozhodovací proces zvrátí na svou stranu ten, kdo jedná. Jako Salvini v Itálii, Orbán v Maďarsku, který je i lídrem Visegradu, Seehofer v Německu. Idea Salviniho o nezbytné pevné hranici a silném národním vedení začíná převažovat ve všech zemích“. 
    Bannon považuje Di Maia a Mattea Salviniho za neuvěřitelně inteligentní politiky, schopné a vytrvalé ve svém úsilí. „Myslím si, že pokud jejich spolupráce vydrží, neztratí lidovou podporu ani v budoucnosti. Lega by se neměla přes své obrovské volební preference snažit o vyvolání nových voleb. Lega a hnutí M5s učinily historický krok, sjednotí sever a jih a překonají tradiční příkop mezi levicí a pravicí, v Itálii se ustavila první opravdová vláda populistů a nacionalistů na světě.“
    Hlavní hrozbou italské vládě není Brusel, ale ong a jejich mediální aparát (zde asi myslel českou televizi) a propaganda financovaná Sorosem - dlouhé roky likvidovali svobodnou informaci. Každý populista a nacionalista v Evropě by si měl dát práci a identifikovat své vlastní nepřátele“.
   „Není nezbytné okamžitě hovořit o rozbití EU, ale mělo by se hovořit o národních státech a jejich vládách, které mají jedinou prioritu a tou je zájem vlastních lidí. Pokud evropská Rada a Komise budou pokračovat v tomto duchu, je reálné, že EU se v nějaké formě zachrání. Dnes tvrdě prosazují přežitou vizi“. 
     „Miluji Itálii, obzvlášť  Řím, vrátím se brzy, abych se opět ponořil do fascinující politické atmosféry, do historie a kultury. Itálie je centrem dnešní národní a lidové revolty“. Tolik Stephen Bannon v Il Libero v pondělí.   

Žádné komentáře:

Okomentovat