neděle 16. září 2018

dominikana komisarka

Je jenom blbá

Při pročítání článků v italském tisku, a nemusí to být jenom normální noviny, ale i zatížené politickokorektní demencí, pokud v článku figuruje Mogherini, komentáře čtenářů vesměs mluví o blbosti. Chudák ministryně zahraničních věcí Evropské unie, je tak na ráně, ostatní komisař(i)ky jsou na tom podobně, ale není na ně vidět.
    Kulminuje pašerácká přeprava černých do Itálie a opálená dominikánským sluncem Mogherini na tiskové konferenci ve Vídni, italské noviny pak komentují vystoupení této děvčice  jako terminální katastrofu, blbější než ona, musí být ten, kdo ji tam poslal (Renzi): chce zónu volného obchodu s Afrikou, finanční kohouty do Afriky a desítky tisíc Afričanů školit na evropských uni, oni pak rozpumpují africkou ekonomiku - vymyslela to někde na jižní pláži. Volný obchod s Afrikou všechno zachrání a musíme stimulovat investice v Africe a už k nám nikdo nebude chtít emigrovat. Nehorázná pověra, kterou omílají i čeští politici v ČT. Jaké investice, aby se vytvořily stovky milionů pracovních míst pro černochy v Africe? Mohgerini vymyslela (podstrčil ji to EU sekretariát) novou alianci UE-Afrika, uvedla, že EU má 40% svých investic na černém kontinentě... Kolik dalších investic by bylo třeba, aby se tam něco pohnulo?
    Čína má 5% svých investic v Africe a její vliv v Africe je podstatně silnější než EU, čínští politici mají jiné kvality než EU politruci. Mogherini vidí prioritu zbývajících měsíců v úřadě ve vytvoření zóny volného obchodu s Afrikou, podobně se vyjádřil i Juncker. Další nesmyslná fantazie, kterou snad zastaví volby do EU parlamentu příští rok.
       Evropská unie není než generátorem nesmyslů a pověr. Zahraniční politika EU je směšná a trapná, není schopna naplnit ani to minimální, co by se dalo očekávat. Před pár dny připlulo do Lampedusy několik člunů se 184 Tunisany na palubě. Pluli na bezpečných rychlých člunech, propluli maltskými vodami až do Lampedusy. Chtějí zůstat v Itálii nebo v nějaké zajímavé EU zemi, a být živeni tamním sociálním systémem, v Tunisku je to slabší. Itálie má s Tuniskem (dál s Marokem, Egyptem a Nigérií) dohody o okamžitém vracení těchto lidí. Ministr Salvini včera prohlásil, že je okamžitě pošle do Tuniska zpět. Tunisko vzápětí reagovalo, měsíčně přijme maximálně 80 repatriantů. A podle regulí Evropské unie jich bude ještě méně, Tunisané z člunů, kteří požádají o asyl a to udělají všichni, musí být vyslechnuti speciální komisí, jinak hrozí Itálii Mezinárodní soud pro lidská práva. Komise je vyslechne za pět šest měsíců. Pokud bude žádost o asyl odmítnutá, musí Itálie požádat Tunisko o oficiální uznání jejich identity a pokud bude uznána, pak o povolení k návratu do Tuniska. Několik tisíc Tunisanů dnes čeká v Itálii na vyhoštění, výše popsaný proces je tak komplikovaný, že je to takřka nemožné. Proces vymyšlený levicovými vládami a komisaři Evropské unie.
     Itálie poskytuje africkým zemím velkou ekonomickou pomoc, nebyl by problém diplomatickým tlakem dojednat s jednotlivými zeměmi efektivnější proces repatriace. Nelze! Evropská unie nedovolí singulární dohody svých členů. Evropskounijní ministři zahraničí typu Mogherini a horší, zatím dojednali repatriační dohody s jedinou africkou zemí - s Kapverdskými ostrovy. Půl milionový stát, jehož obyvatelstvo do Evropy zrovna neputuje na bárkách z Libye. Dohody s Nigérií, Senegalem, Ghanou, jejichž populace frekventuje libyjskou cestu, neexistují, přitom zrovna v případě těchto zemí má EU dostatečně silné nástroje, aby si je vynutila. Je jasné, že Evropská unie nemá zájem zamezit masovému přílivu imigrantů do Evropy, a nejen to, blokuje iniciativu každé členské země v tomto ohledu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat