pondělí 10. prosince 2018

cirkus krotitelka

Cirkusová krotitelka aneb stalo se vůbec něco?

Atmosféra jako na svazácké schůzi v padesátých letech na ministerstvu vnitra, konference CDU v Hamburku zvolila Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK) předsedkyní strany, podle mnohých komentářů jde o málo povedený klon Angely Merkelové. Pouze jeden z delegátů, Eugen Abler, v silném inteligentním projevu, kriticky shrnul politiku Merkelové (viz. video), odvážil se tvrdě kritizovat její politiku: otevření Německa milionům muslimů je kulturní katastrofou, podpis Merkelové v Marrakeši je velezradou, ilegální imigrace se zlegalizuje, islám není tolerantní, miliony křesťanů to mohou potvrdit, v Německu se vytvořila paralelní společnost nenávistná k etnickým Němcům.
      Po konferenci se Eugen Abler vyjádřil, že pár delegátů mu v šatně poklepalo  rameno nebo souhlasně mrkali. Na svazácké konferenci MV panovala větší odvaha, jeden z přímých účastníků, svazák z kantiny, vyprávěl počátkem devadesátých let v hospodě u Součků, že jeden z delegátů zapochyboval o vině Marie Horákové, o přestávce nenávratně zmizel. Komparativní rozdíl dvou konferencí je jasný, větší odvaha v Praze u tunelu než v Hamburku, na druhé straně buďme spravedliví, Eugen Abler doposud žije.
       Některé komentáře k záměně na špici CDU - vůbec nic se nestalo, žádný nový začátek nenastal, stejný personál a stejná politika. Komentátor na pi-news píše, že změna je stejně pravděpodobná, jako fakt, že spoje německých drah budou jezdit na čas. Zajímavé, nikdy asi nebyl v Čechách.
       Velká disidentka v komunistické NDR i současného režimu Vera Lengsfeldová se domnívá, že změna v CDU musí přijít zdola, od partajní základny.
       Komentátorka Marie Belen v pi-news potvrzuje srovnání s vnitráckou svázáckou  konferencí, trefně píše, že Merkelová ve svém nejlepším kostýmu od šik čínského krejčího Tsu Enga v roli tvrdé cirkusové krotitelky. Ne moc přitažlivá AKK bez šminek a dav delegátů řehtaly, jak Merkelová práskala bičem. Až na zmíněnou výjimku delegáta Ablera, nikdo nezmínil fakt, že tento týden Merkelová podepíše v Marrakeši převozní papíry pro miliony nových imigrantů, násilníků, teroristů, fanatiků, posedlých nenávistí k židům, psychopatů, sociálních parazitů. Všichni půjdou do Německa a do Evropy. Šli jsme do ulic proti Honeckerovi, abychom se s Merkelovou dostali do Afriky.
       Komentář redakce journalistenwatch je tvrdý, považuje konferenci CDU za nemocné opičí divadlo a pervertování demokracie, CDU zavedla se socialisty totalitní systém. Připomíná to zánik Říma plus Sodomu Gomoru k tomu. Za velké činy své politiky, ovacemi aplaudovaná, považuje Merkelová miliony muslimů, kterým otevřela Německo a zrušení povinné vojenské služby. Lépe už se totální selhání politiky nedá popsat. Žijeme v diktatuře a je celkem jedno koho vyberou do čela. AKK bude pokračovat v levičáckém kurzu Merkelové až do „point of no return“. Levicoví radikálové aplaudují volbě AKK.
    Šéf AfD Alexander Gauland soudí, že AKK znamená pokračování Merkelové. Žádná korekce v imigrační politice se nebude konat. Merkelová se vzdala jen malé části své moci.  
      Přes všechny komentáře, i v mainstreamu, o pokračování politiky nového vedení CDU, změna s velkou pravděpodobností přijde dřív než se myslí. Generálním tajemníkem CDU byl zvolen pětatřicetiletý Paul Ziemiak, původem z Polska, který neotálel a v sobotu večer na Deutschlandfunku oznámil, že přijde nový kurs strany. Nová diskuzní kultura, kterou CDU nejvíc potřebuje.  Musí být jasno, kde CDU stojí. Bude to znamenat tvrdou práci, abychom stranu obnovili. Friedrich Merz (oponent Merkelové a neúspěšný kandidát na předsednictví) musí hrát významnou roli ve straně. A to podstatné, kterým Zemiak udivil mainstream - rozhodnutí k dvojímu občanství musí stát v centru vládního programu strany. Merkelová ignorovala stranické votum, které vyloučilo dvojí občanství. Zemiak se ucházel o post generálního tajemníka s apelem k národním a konzervativním hodnotám. „Musíme být stranou právního státu, důsledně odsouvat nebezpečné imigranty“.
        Podobně AKK se okamžitě demarkovala od bývalé vůdkyně. Pokud to bude v zájmu strany, dáme ji slovo, prohlásila AKK. Asi udivila Angelu Merkelovou, když oznámila, že uprchlická krize z 2015 se ve straně ještě prodiskutuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat