čtvrtek 6. prosince 2018

detektivka belgie

Zápletka detektivní v Belgii

Podepíše Belgie global migration pact v Marrakeši? Hádanka pro sázkové kanceláře. Parlament je pro, ministerský předseda je pro, ale N-VA, tj. vlámští nacionalisté, kteří jsou částí vládní koalice, řekli jednoznačné nikdy. Podle belgických zákonů podepsání mezinárodních dohod je ve výhradní kompetenci vlády. A hlasování ve vládě určují koaliční smlouvy a podle těch vláda přistoupení k paktu neschválila. 
    Ministerský předseda Charles Michel, ortodoxní globalista, musí být vnitřně rozdírán, na jedné straně jeho globalisticko-imigrační láska a na druhé straně láska k postu ministerského předsedy.  Aplikoval na belgickou situaci české přísloví o vlku a koze, oznámil, že do Marrakeše pojede, asi aby neurazil globalistické kamarády, a vysvětlí tam, že parlament pakt schvaluje, ale podle platných belgických zákonů, pakt nemůže podepsat, ať si to globalisté OSN vysvětlí jak chtějí.
       Ministerský předseda by mohl bez ohledu na vládní proces schvalování paktu, v Marrakeši podepsat, ale pak by byl v sázce osud vlády a to je v Belgii vždycky problémem, kdo by něco takového způsobil, voliči by mu to spočítali. Pokud ministerský předseda Michel podepíše v Marrakeši migrační pakt, bude mít velký  problém, řekl v parlamentu mluvčí vlámských nacionalistů Peter De Roover, jsme částí vládní koalice a jestli nehodlá (Michel) respektovat náš názor, znamená to, že nás vyhodil z vlády.
       V parlamentu mají většinu proimigrační globalisté, tj, většina opozice a velká část vládních stran, silné slovo mají islamizovaní valonští socialisté, v zahraničním výboru prosadili rezoluci, která jde nad rámec migračního paktu. „Jsme pro migraci bezpečnou, pravidelnou a řízenou“, tedy masovou. Vlámští nacionalisté namítají, že parlament nemá kompetence v tomto ohledu a pokud se paktem zabývá, je to na hranici ústavy, ůstavní právníci souhlasí s tímto výkladem..
    Peter De Roover v televizi vysvětlil: „Co se odehraje v Marrakeši, nás nezajímá, ať tam kdokoliv vysvětluje cokoliv, vláda pakt neschválila. Tečka.“
         Předseda vlámských nacionalistů Bart De Wever soudí, že migrační pakt znamená pro Evropu velká rizika, otvírá dveře masové imigraci. Evropa dlouhé roky bojuje s ilegální imigrací, migrační pakt ji zlegalizuje.  Přímo nabádá země třetího světa, aby posílaly do Evropy své obyvatelstvo, už tomu nic nestojí v cestě. Naivní Evropa s tím souhlasila. Předseda N-VA se domnívá, že Belgie by měla najít cestu k těm evropským zemích, které pakt nepodepíší, lépe se nyní zastavit, než kráčet po naprosto chybné cestě.
       Proč se nedotázat přímo Belgičanů, přímým hlasováním nebo nějakou formou rychlého dotázání obyvatel, Belgičané podle všech náznaků pakt ve velké většině odmítají, pravděpodobně stejně tak, jako ve všech ostatních evropských zemích. Ve Francii např. pakt odmítá 65% obyvatel, 58% Francouzů soudí, že imigrace do země je škodlivá, podle průzkumu agentury Szazadveg 74% Evropanů požaduje striktní kontrolu imigrace. Nicméně platí názor  Charles Michel&Merkelová&Juncker neziskovky.

Žádné komentáře:

Okomentovat