středa 13. ledna 2016

pistorius spd

  Inkvizice v Mainz

  Kam může dospět totalitární propaganda, denunciování názorově odlišných postojů? Až k  případnému materiálnímu zničení a společenské eliminaci médií a osob, které nejsou v totalitární lajně. Jsme tomu vzdáleni? Samozřejmě něco takového se může přihodit někde, třeba v střední Africe, kde jsme nikdy nebyli. Ne, bohužel se to neodehrává tak daleko, ale v ráji po kterém mnozí touží, kde vládne Eva Merkelová a Adam Gabriel.
  Mezi  německými novinami, které dnes a denně chrlí na čtenáře lávu politické korektnosti, pololživých konstrukcí a nevkusu, se vymyká týdeník Junge Freiheit. Založený původně studenty, za desetiletí své existence přežil útoky politickokorektních likvidátorů, týdeník byl několikrát oceněn novinářskými cenami. Je neobyčejný:  ve svém střízlivém způsobu prezentování informace, objektivním informování a  což je v Německu zcela vyjímečné, je elegantní. Formátem, designem i  žurnalistickou kvalitou. Málokteré noviny na webu vypadají líp.
   A co nám sdělují německé státní televize, které nejsou ničím elegantní, extrémně nudné a pracují jako dobře placení advokáti duševní sklerózy a vládnoucí koalice.
Reportáž SWR (Sudwestrundfunk). Důstojný monotónní hlas, člověka zamrazí, připomíná to hlas z říšského rádia referujícího o zločinech britských plutokratů. Nejsou to plutokrati, ale inzerující na stránkách Junge Freiheit a dalších zločinných webovských médií. Hlas sám o sobě přesvědčí, že určitě jde o zločiny a pokud tomu nevěříte, jste též zločinný. S tak sofistikovanou propagandou nepracovalo ani ideologické oddělení ústředního výboru. Jejich výsledek byl k smíchu i v závodních kantýnách. Tady tomu tak není. Propagandisté nastrčí socdemokratického dolnosaského ministra vnitra  Pistoriuse. Jde z něho strach, Junge Freiheit, PI-politicky nekorektní web: darebáci, hecují proti uprchlíkům, rasisti, nevítají, skandál, bojkotovat, zničím (je škoda, že takové individuum nedělá ministra v Zimbabwe). Poté televize začíná vysvětlovat o co jde. Na stránkách Junge Freiheit a PI se objevují placené inzeráty podnikatelů a státních firem jako je Telecom, pošta, Lufthansa, pracovní úřad atd.
    A ta hrůza: inzerát pracovního úřadu vedle článku s nadpisem "Merkelová odstup". Důstojný hlas komentátorky zkameněl. Potrestat. Likvidovat. Ano, dáme jí za pravdu. I  Rudému právu zlikvidovali celoroční prémie, když se v blízkosti článku "Se Sovětským svazem na věčné časy" objevila recenze detektivky  "Všechno končí". A spousta dalších zločinů v Junge Freiheit. Nevítají imigranty, objevila se tam fotografie muže, kterého dlouhodobě sleduje úřad na ochranu ústavy v Karlsruhe, to už je úplný skandál.
    A musí být profesor v tom mixu namixován, jak jinak, dobrý poskok státní moci. Profesor Andreas Zink nám vysvětlí: vlastně nic, zopakuje pár nesmyslů a je hanebný v celé své konstrukci. A televizní reportéři navštíví ty státní i nestátní inzerenty, vlastně ani nevěděli, kam Google inzeráty podle specifických algoritmů umístí. Už to nebude, všichni do jednoho to stáhnou, všichni budou v lajně.

Žádné komentáře:

Okomentovat