neděle 21. ledna 2018

kurz zeman drahos

Evropa obrací list

Pomalu, ale jistě dochází k historickému obratu v kolektivním podvědomí  evropských národů -  Evropská unie v současné podobě je neúnosnou a degradující strukturou, dějinně nulitní. Konstruovaná k prospěchu bruselských byrokratů a globálního kapitálu. Stávající evropskounijní politická struktura není schopna čelit problémům, které nese doba. Artikulovaly to jasně volby v Rakousku, ČR, konečně i v politicky málo pohyblivém Německu, Merkelová a SPD utrpěly velkou porážku. Politický odpor proti Bruselu, což je totéž co Merkelová, od Budapešti k Lisabonu, od Kodaně po Varšavu. Dánsko zavedlo kontroly na německé hranici a odmítá další imigranty. Visegrad setrvává na svém stanovisku a odmítá kvóty.  Merkelová se ocitá čím dál ve větší izolaci. Vítězství Drahoše v sobotu v prezidentských volbách, by znamenalo po dlouhé době vítězství její perverzní politiky. 
      Rakouský kancléř Sebastian Kurz, wunderbare Knabe, fascinující politický talent, spolu s vícekancléřem Stracherem jsou příslibem příští Evropy. FPÖ  v koaliční vládě obsadila všechny silové rezorty. Ve středu Merkelová v hovoru s rakouským kancléřem vyjádřila obavy, FPÖ je pro spolupráci s Ruskem a proti sankcím a ona Rusko nenávidí a prosadila sankce. Kancléřův mluvčí její starosti odmítl. Evropská unie se musí snažit o mír a spolupráci se svými sousedy, o politiku spolupráce s Ruskem a ne proti Rusku. Protiruské sankce podporují Drahoš, Kalousek a spol. v České republice. Sankce až za hrob a do konce světa proti nenáviděnému Rusku. Drahoš na pražském hradě by byl brzdou změn, kterými musí Unie projít. Znamenalo by to velké znevýznamění České republiky na mezinárodním poli.
    Vídeň se odvrací od všeho co je levičákům a Merkelové posvátné, od rozvratu státu se vrací k politice vnitřní bezpečnosti, ochraně hranic a konci ilegální imigrace a s tím spojené kriminality. Ve spolupráci s okolními zeměmi hodlá Rakousko kontrolovat imigraci. Bývalý prezidentský kandidát
FPÖ Norbert Hofer se v koaliční vládě stal ministrem infrastruktury. Prezident Miloš Zeman vloni Hofera přijal na Hradě a našel s ním společnou řeč o podobě příští Evropy, i o problému imigrantů. Dnes má FPÖ v rakouské vládě ministra vnitra, který se humánním a spravedlivým způsobem postavil k imigračnímu problému.
    Velká politická změna čeká v krátké době i Itálii, v březnu se konají parlamentní volby a pravděpodobně nic už nemůže zvrátit vítězství národní koalice Berlusconi-Salvini-Meloni. A program národní koalice? Antidrahoš - pokud srovnáme těch pár triviálních bodů Drahošova politického programu s programem koalice. Samozřejmě v Itálii by s něčím tak prostoduchým žádná partaj neuspěla, program se musí dotýkat hlubších záležitostí, jichž se Drahoš vůbec nedotýká, buď o nich nic neví nebo jim nerozumí. Revize základních EU dohod. Konec nadřazenosti evropskounijních direktiv italským zákonům. K euru, které blokuje dynamiku italské ekonomiky, zavedení paralelní měny s perspektivou opuštění eurozóny. Paralelní měna umožní úvěrovat italské podniky. Ekonomická politika musí odpovídat italským prioritám a ne německým.
     V imigračních otázkách bude Itálie vycházet ze svých zájmů, Evropská unie v ničem nepomůže. Pašeráci lidí za tichého souhlasu Bruselu ovládli Středomoří. Itálie bude kontrolovat svou vnější hranici. Evropa byrokratů v nás už dnes nevyvolává strach, píše se v programu. Vyšší důchody a podstatně větší podpora rodinám s dětmi. Konec přehnaným lidským právům a využívání italského sociálního systému těmi, kteří na to nemají právo.  Pokud se program koalice nezamlouvá Bruselu a Merkelové, je to důkaz toho, že je správný, též se píše na okraji programu.    

Žádné komentáře:

Okomentovat