pátek 4. května 2018

zpatky hmota

Zpátky k hmotě

Dolů z hrušky, říkal kdysi v osmdesátých letech generální tajemník strany a myslel tím jednoho náměstka ministra, který v osobním životě otevřeně preferoval bigamii. Dnes by se musela useknout celá hruška vládnoucí sodomy.
   Jemnější podoba výroku – dolů z vysokoškolské hrušky. Zpátky k hmotě - na zámečníka čekáte měsíc a když přijde, obě ruce levé. Instalatér není. Absolventů historie jsou přehršle, ale nehovořte s nimi o historii, s filozofy o filozofii, mohou dostat komplex s výbuchem agresivity, nikoliv proti vadným pedagogům, ale proti vám. Fyzikové zrovna nestudovali tu část fyziky, kterou hodláte diskutovat a právník vás připraví o majetek a o zdraví současně.
    Nekompetentní úřady jsou plné omagistrovaných a poloblbých, to dešifruje hlavní poslání většiny vysokých škol, dnes je tato společenská složka pod penzí, prošli branou loajality a nepotismu a dobře se upíchli ve státním nebo obecním úřadu. Dolce vita až do smrti. 
      Univerzity byly považovány za chrám poznání, vědy a učení. Od raného středověku zdobily Evropu a byly majákem její výjimečnosti. Boloňa, Paříž, Salamanca i Praha, každý Čech si pamatuje datum založení slavné univerzity pražské, svědčí to o významu, který se vepsal i do národního podvědomí.
    Nikdo nezáviděl ani Wagnerovi, ani Faustovi, oba dva univerzitní směry produkovaly sice znalé, ale shrbené starce.  A dnes, neshrbený tíží studia, pokud student nebo placený post student, pak přihlouplý, nic mimořádného a nosného pro národ a civilizaci. Studenti volí prezidenta na nečisto a post studenti (učitelé) jim předpisují kandidáty - koho jiného než kandidáta, kterého jim vsugerovali trapní evropskounijní politruci v české verzi a primitivní média.
    Studenti kdysi znamenali totéž co pokrok, ve všem, ve vědách i v politiku. Dnes je to ta režimně nejkonformnější a nejsnáze manipulovatelná složka společnosti. Horizont univerzit (a samozřejmě všech VŠ) se zúžil. Uni absolventi tomu říkají liberalismus, jinak též levicový post liberalismus. Totéž co ideologie nejsnažšího materiálního konzumu. Každý může studovat a má právo vystudovat, tento postulát vládnoucí evropskounijní ideologie před připravila pro imigrační budoucnost.
       Z elitního univerzitního systému se stal systém pro masy a jejich indoktrinaci. Inzeráty v pražských novinách - hledá se středoškolský profesor fyziky, matematiky, i student vyšších ročníků. Kdo prošel nějakou školou, která je hodna toho názvu, zná rozdíl mezi studenty vyšších ročníků a profesorem fyziky s roky zkušeností. Nakonec i ministr školství může být student(ka) nějakého ročníku něčeho z ničeho, viz exministryně od socanů.
      Tento vzdělávací systém přestal fungovat. Pracovní trh je přesycen absolventy bez smysluplných praktických znalostí. Přes všechnu excesívní reklamu vysokoškolské "vědě", je zřejmé, že průmyslové inovace nejsou neseny vysokými školami. Vysoké školy přispěly svým ideologickým konformismem k zmrazení společenského progresu v obdobích komunistické vlády a dnes je to úplně totéž, vysoké školy jsou hlavním propagátorem a šiřitelem evropskounijní fašizoidní ideologie.
     Programy Evropské unie směřované na vysokoškolské publikum znamenají generalizovanou korupci a výchovu loajálních kádrů. Kdo kdy po absolvování EU programu Leonardo nebo Fulbrightova stipendia napsal vůbec nějakou práci, aby dokázal užitečnost stáže.
       V digitálním věku byl měl existovat veřejně přístupný registr úplných magisterských, doktorských, docentských a profesorských prací. Prací z programu Leonardu a všech podobných stipendií. Volně k nahlédnutí a prostudování. Veřejně diskutovatelný informační prostor studijních výsledků. Problémy by na prvním místě neměla plzeňská univerzita, možná, že doktorské práce odtud jsou dnes kvalitnější než pražské, a mnohé vysoké školy by musely vymazat ze svého pojmenování slovo vysoký. 

Žádné komentáře:

Okomentovat